Política

Per BCNDecideix el vot de Mas és com “pujar de divisió”

Alfred Bosch considera que l'acció del president de la Generalitat reforça la “complicitat institucional”

El portaveu de l'organització considera que el procés de consultes ha aconseguit “carta de normalitat”

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha considerat que el vot del president de la Generalitat, Artur Mas, a la consulta de Barcelona sobre la independència fa “pujar de divisió” la consulta i reforça la “complicitat institucional” que el Parlament ja va expressar quan hi va donar suport.

El portaveu dels organitzadors ha qualificat de “gran victòria” que un any i mig després de l'experiència d'Arenys de Munt les consultes hagin acabat tenint una “carta de normalitat”. “Ara ningú ho considera un miracle o una frikada, hem canviat la mentalitat col·lectiva” ha sentenciat.

Després que l'expresident Jordi Pujol hagi anunciat que ha votat a favor de la independència a la consulta de Barcelona, aquest divendres s'ha fet públic que el president de la Generalitat, Artur Mas, també ha emès el seu vot anticipat a títol personal. De fet, Mas ja havia expressat en diverses ocasions que en un referèndum oficial votaria a favor de la independència però en les últimes setmanes havia expressat que tenia un dilema sobre si havia de participar pel càrrec que actualment ocupa.

Poc abans que s'hagi fet pública la participació de Mas, el portaveu dels organitzadors de la consulta a la capital catalana, Alfred Bosch, ja augurava que el vot del president de la Generalitat ajudarà a la consulta i la “farà pujar de divisió”, un fet que ja va passar quan el Parlament va aprovar el passat 10 de març una moció en suport explícit a la consulta de Barcelona.

A partir de la moció aprovada pel Parlament, Barcelona Decideix ha demanat per escrit a la cambra catalana que aporti a la consulta una comissió d'experts internacionals. Una proposta que està pendent de debatre's a la Mesa del Parlament. A més, Bosch ha explicat que l'organització ja ha contactat amb uns 35 observadors internacionals procedents de diferents països perquè participin a Barcelona el 10-A. I en aquest context, ha alertat que “no tindria gens de sentit i seria absurd” que el Parlament en quedés al marge quan vindran membres de parlaments d'altres països.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.