Política

Tortosa

El PSC debat si Sabaté ha d'agafar l'acta de regidor

La tranquil·litat marca les primeres reunions per analitzar la derrota a Tortosa, però apareixen les primeres veus que reclamen una renovació total i tres regidors sense vincles amb el passat

El PSC de Tortosa ha iniciat el procés intern de reflexió per aclarir el seu futur més immediat. En la reunió del comitè local de dilluns al vespre, el candidat Joan Sabaté ja va anunciar que s'ha plantejat no prendre possessió de l'acta de regidor l'11 de juny, amb motiu de la constitució del nou consistori. Diverses fonts consultades ahir van assegurar que la reunió havia estat tranquil·la, i que va servir per començar a analitzar amb calma la derrota electoral, que ha fet perdre al PSC més de 2.050 vots i quatre dels seus tres regidors. De fet, ningú va arribar a reclamar la renúncia immediata de Sabaté, però tampoc se'l va pressionar perquè es quede de portaveu municipal. “Va haver-hi gent que li va demanar que continue, però crec que no li podem demanar que agafe l'acta de regidor”, va assenyalar un dels participants en la reunió. En aquest sentit, el partit s'ha compromès a acceptar la decisió final de Sabaté, siga quina siga.

Amb tot, altres veus del PSC tortosí ja comencen a reclamar que la renovació siga més profunda. Així, no només donen per fet que Sabaté presentarà la seua renúncia en l'executiva de la setmana que ve, sinó que consideren que també ho haurien de fer altres membres de la candidatura. L'objectiu seria que els tres regidors que formen el grup municipal del PSC “no tinguen cap vincle amb el passat”. De fet, si Sabaté no pren possessió de l'acta de regidor, els tres regidors serien Núria Chertó, Antoni Sabaté i Eduard Ena. Però només Chertó és una cara nova, i ja hi ha militants destacats que afirmen que el futur del PSC tortosí passa per aquesta diplomada en Turisme, de només 30 anys. De fet, coincideixen que cal començar a preparar-la ja com a possible candidata per al 2015.

A més, les mateixes veus indiquen que Antoni Sabaté, a més d'exalcalde de Flix, és el primer secretari del PSC a l'Ebre. Per tant, se'l veu com un dels responsables de la derrota socialista al territori. Per la seua banda, Ena va ser cap de gabinet de l'Ajuntament durant els governs de Sabaté, i també ha estat regidor en aquest mandat. Així, la renúncia de Sabaté i Ena farien entrar al consistori els números cinc i sis de la llista, Dolors Bel i Enric Roig. Però aquest últim ja va ser director de la Festa del Renaixement, i es pensa que la seua sortida accidentada com a director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) ha pogut perjudicar la imatge electoral del PSC. Per tant, si Roig també optés per renunciar, el tercer regidor socialista passaria a ser Eduard Rel, viceprimer secretari del PSC de Tortosa i expresident de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent.

Bel haurà de refer el cartipàs de l'Ajuntament

G.M.

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ja ha començat a pensar com refarà el cartipàs municipal. L'Ajuntament tindrà dotze cares noves i cinc dels regidors debutants són, precisament, entre els dotze regidors de CiU. Els cinc nous són Domingo Tomàs, Joaquim del Pino, Esther Vidal, Alfredo Ferré i Beatriz Viñuela. La sortida de Joan Caballol, Jordi Folqué i Joan Sanahuja ha deixat vacants les àrees de Comerç, Cultura, Seguretat, Festes, i Serveis i Neteja. En aquest sentit, l'únic que ha transcendit és que Domingo, que és el director de la Festa del Renaixement, podria assumir Festes i Cultura, a més de Serveis. Però també cal tenir en compte que quedaran sense regidor les àrees de Promoció Econòmica, Turisme, Universitats i Medi Ambient, amb motiu de la marxa dels republicans Ricard Forés i Valentí Marín. “El nou cartipàs el tinc més o menys pensat, però hem d'acabar de parlar-ho, i veure si cal fer alguna remodelació en alguna àrea”, ha dit Bel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.