ERC recupera avui l'alcaldia de Torroella després de 70 anys

El darrer alcalde republicà era l'avi de la dona del nou alcalde, Josep Maria Rufí

Després de les eleccions, ERC, amb tres regidors, tenia la clau del govern, ja que donava la majoria a un govern amb la UPM o amb CiU, que tenien sis regidors cadascun. Després d'un estira-i-arronsa amb els dos partits majoritaris, els republicans, amb Josep Maria Rufí al capdavant, van apostar per un govern d'esquerres. La principal contrapartida per a la UPM era que s'havia de repartir l'alcaldia entre els dos grups. A més, quan ja estava decidit el pacte, la UPM i ERC també van decidir que entressin al govern els dos regidors de LEI, ja que entre els 9 membres del govern torroellenc no hi havia cap representant del poble de l'Estartit, que fa molts anys que aspirava a la segregació i que ara aposta per ser una entitat municipal descentralitzada. Un procés que està aturat. I així es va queixar el portaveu de LEI, Eduard Vila, en el ple del 10 de juny, quan l'alcalde Joan Margall va renunciar al càrrec, dins del pacte per a la governabilitat.

Aquests dos primers anys, Joan Margall ha exercit d'alcalde i Rufí ha estat el primer tinent d'alcalde. Ara, amb el canvi d'alcalde, aquest preveu, en refer el cartipàs, que el fins ara alcalde passi a ser el primer tinent d'alcalde. I tot i canviar-se el paper, cadascun mantindrà les delegacions que es van acordar a principi de mandat. Així, Margall manté Hisenda, Agricultura, Participació Ciutadana i Comunicació, i Rufí mantindrà Cultura i Joventut.


ELS PERSONATGES

JOSEP MARIA RUFÍ
Es converteix en alcalde en les primeres eleccions en què es presenta.
JOAN MARGALL
Deixa l'alcaldia després de dos anys, i quatre, abans, a l'oposició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.