Política

Tortosa congela els impostos municipals per segon any consecutiu

La factura de la brossa dels ciutadans baixarà un 1% per la millora en la gestió dels ingressos

La regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya (CiU), va destacar ahir la importància que tots els grups municipals hagen aprovat el projecte d'ordenances fiscals per a l'exercici del 2010. Villarroya va tornar a defensar tècnicament la congelació dels impostos «gràcies a una bona gestió dels ingressos, per la revisió del padró i el creuament de dades entre els ingressos per IBI i de la taxa d'escombraries». Segons la regidora, això ha permès fer aflorar fins a un 5% més de contribuents, que fins ara esquivaven la seua obligació de pagar els impostos. «Hem fet una gran feina de depuració dels padrons, per evitar els fraus», va insistir Villarroya. Aquesta eficiència, a més, ha permès un increment en la recaptació en concepte de plusvàlues.

«Si tothom paga el que li pertoca, la rebaixa dels impostos municipals és possible», va afegir el portaveu d'ERC, Ricard Forés. «Aquest govern està intentant que ningú falle en la contribució dels impostos de la ciutat», va remarcar Forés. Per la seua banda, els grups de l'oposició (PSC, ICV i PP) hi van estar globalment d'acord. Amb tot, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va reclamar un preu públic, i no una taxa, per poder entrar als jardins del Príncep. Sobre aquest tema, el socialista Joan Sabaté va lamentar que ara es vulga obligar els tortosins a adquirir la targeta turística per entrar-hi de franc.

ORDENANCES 2010

Es congelen
Impost sobre béns immobles (IBI)
Impost d'activitats econòmiques (IAE)
Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM)
Impost sobre construccions, instal·lacions i obres
Impost sobre l'increment del valor dels terrenys urbans
Baixa un 1%
Taxa municipal d'escombraries
S'adapta al fet imposable
Taxa sobre llicències ambientals

Relleu en el grup municipal del PSC

GUSTAU MORENO

El ple d'ahir també va servir per formalitzar el relleu en el grup municipal del PSC, després de la renúncia al càrrec del regidor Rafel Lluís per motius personals i professionals. El seu lloc al consistori ha estat ocupat per Ricard Lleixà, de 40 anys i administratiu, actualment secretari d'acció electoral del PSC tortosí.

D'altra banda, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, va aprofitar l'atenció a la premsa, en acabar el ple, per denunciar que l'empresa Fecsa-Endesa ha reclamat a l'Ajuntament factures impagades de fa uns 18 mesos. La regidora d'Hisenda va precisar que es tracta d'una única factura del 2007, de 900 euros, que no va poder entrar en el pressupost extrajudicial del 2008. Matilde Villarroya va dir que Tortosa factura uns 900.000 euros anuals en electricitat, i que ara paga a cinc mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.