El govern ja sabia que Gallardo aturava el projecte de l'Ebre

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va dir ahir que ja feia «uns quants mesos» que el govern català sabia que la inversió del grup extremeny Alfonso Gallardo al polígon industrial Catalunya Sud estava aturada per la crisi, i que així ho havien comunicat als sectors socioeconòmics del territori. Amb tot, fa només tres setmanes, quan es va fer públic el tancament de la planta de Lear, Salvadó va insistir que s'havien intensificat els contactes amb Gallardo. Segons Salvadó, la decisió de l'empresa entra dintre de la lògica de la situació actual, i és normal que el projecte estiga aturat, tot i que la Generalitat considera que l'expedient encara «és viu». «Malgrat tot, la Generalitat continua fent la seua feina, per tenir els deures fets el 2012», va remarcar el delegat. Salvadó va afegir-hi que el govern manté el seu «compromís positiu» amb el grup Alfonso Gallardo, però va precisar que també s'estan movent altres peces per captar noves inversions a curt termini. Salvadó va insistir que, si amb vista al 2012 l'economia repunta i la situació millora, la foneria projectada per Gallardo podrà instal·lar-se al polígon de Tortosa i l'Aldea. «L'horitzó sempre havia estat el 2012, i mai havíem dit que Gallardo fos l'alternativa immediata al tancament de la planta de Lear de Roquetes», i va precisar: «En canvi, sí que ho serà la suma de diferents accions.»

«En aquests moments, totes les empreses tenen les seues inversions paralitzades, però l'Agència Catalana d'Inversions està insistint per derivar-ne alguna al nostre territori», va assenyalar Salvadó. El delegat va dir que l'objectiu del govern és donar respostes a curt termini, per generar noves alternatives d'ocupació que compensen l'increment de l'atur.

També el PSC de les Terres de l'Ebre va insistir ahir que el projecte de Gallardo s'ha aturat de manera «temporal». «La crisi de la construcció ha afectat aquest projecte, però no hi ha voluntat d'aturar-lo de forma definitiva», va dir el president del PSC a l'Ebre, Joan Sabaté. Tot i que la crisi econòmica és el principal motiu perquè Gallardo ature la foneria al Catalunya Sud, Sabaté sosté que l'actitud de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, no ha ajudat el projecte. «L'oposició de Bel al fet que els pous de Vinallop serveixen per abastar el Catalunya Sud no ha ajudat», va dir Sabaté. Per la seua banda, Bel va considerar aquestes acusacions «ridícules».

Empresa eòlica

En canvi, Bel i Sabaté van coincidir a reclamar al conseller Huguet que propose a l'empresa Vestas, que fabrica aerogeneradors, que s'instal·le a l'Ebre en lloc de fer-ho a Barcelona. «El nostre territori necessita indústries i no podem rebre només l'os, volem també la molla», va dir el primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.