El valor de l'aprenentatge

L'empresa barcelonina GEC és líder a l'Estat espanyol en gestió del coneixement i ara s'ha fixat com a objectiu Europa

Diuen que és el futur i que ells ja l'estan fent realitat. La crisi, fins i tot, els juga a favor, perquè és en moments com aquests quan les empreses busquen optimitzar resultats i millorar els seus valors competitius, cosa per a la qual necessiten uns treballadors formats i motivats, és el que a GEC en diuen Value Learning, un aprenentatge de valor, que afavoreix la formació de l'empleat i, alhora, reverteix en un millor funcionament de l'empresa. Aquesta és la feina que des de 1996 està fent GEC, inicialment una companyia nascuda de mans de la Universitat Oberta de Catalunya per respondre a una demanda que feia el mercat mateix. Tretze anys després la companyia és líder a l'Estat espanyol en el seu sector amb 10 milions d'euros facturats el 2008 (resultat que repetirà el 2009) i 200.000 usuaris.

GEC és una companyia útil per a empreses amb necessitats formatives que reuneixin tres requisits: tenir una plantilla de més de mil empleats, que estiguin distribuïts en diversos centres de treball i que estiguin connectats per una mateixa xarxa informàtica. A partir de l'examen que GEC fa de les necessitats de la companyia que requereix els seus serveis, li ofereix una gamma de possibilitats diverses, que inclouen cursos presencials, formació a distància i el que anomenen comunitats de pràctica. Entre els seus clients hi ha marques prestigioses de sectors com ara el de l'automòbil, les comunicacions, les utilities, la banca, les assegurances i el farmacèutic, entre d'altres.

Un cop aconseguit el lideratge espanyol, la direcció de GEC ambiciona assolir el lideratge del coneixement en el conjunt d'Europa, per això disposa d'oficines a París i Londres des de les quals atén els clients europeus.

LES DADES

Any de fundació de l'empresa
1996
Adreça de la seu corporativa
Carrer Pellaires, 30-38 08019 Barcelona Tel. 93 394 12 00
Superfície que ocupa l'oficina principal:
750 metres quadrats
Principals directius
Francesc Fàbregas, director general
Plantilla
100 treballadors
Àrees de mercat
Grans empreses del sector de l'automòbil, les comunicacions, les utilities, la banca, les assegurances i de les farmacèutiques
Principals productes
Virtàgora Aula+LMS, continguts formatius a mida, transversals..., programes acreditats (Universitat Oberta i Universitat Complutense de Madrid), Value Learning, programes formatius de banca, comunitats de pràctica (25 actualment), escola de vendes, Learning Offices, Mobile Learning (formació via telèfon mòbil)
Delegacions a Catalunya, l'Estat espanyol i l'estranger
Quatre seus: la central de Barcelona, Madrid, París i Londres
Pàgina web
www.gec.es

PRINCIPALS PRODUCTES

L'aprenentatge informal, clau.
De tots els serveis de formació que ofereix GEC, el seu director general en destaca un com a clau, és el que anomena l'aprenentatge informal, les comunitats virtuals. Consisteix en la creació d'un entorn educatiu en línia, on cada treballador es converteix en un actiu agent formador. Els empleats posen, en aquest entorn digital, els seus dubtes en comú i els resolen a partir de les dades que aporten les experiències vitals i laborals de cadascú d'ells. Aquest sistema respon a la màxima que els millors experts d'una matèria són les persones que la treballen dia a dia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.