Port Aventura tanca el 2009 amb un benefici de 4,5 milions d'euros tot i la baixada de visitants

Port Aventura Entertainment, SA (Paesa) va tancar l'exercici del 2009 amb un benefici net de 4,5 milions d'euros. La societat és fruit de la reorganització empresarial, que amb l'entrada d'Investindustrial a l'accionariat, es va dividir en dues empreses.

Per aquest motiu, a efectes econòmics, l'activitat de la companyia es va iniciar l'1 de juliol i els resultats comparatius que es poden extreure en relació amb l'exercici del 2008 són fruit d'un exercici teòric. Així, la facturació anual de Paesa ha estat de 142 milions d'euros, quan al 2008 es va situar en els 165 milions. Les unitats de negoci de Paesa, després de la reorganització empresarial, corresponen al parc temàtic, el Caribe Aquatic Park, el centre de convencions, en règim de lloguer, i els quatre hotels, dos dels quals –Gold River i El Paso– hi són en règim de lloguer.

Visitants

El nombre de visitants ha continuat baixant. El 2009 es van registrar 3,3 milions de visites, la qual cosa representa un descens del 8% en relació amb l'any anterior. El mercat internacional ha representat un 32% de les visites, sis punts per sota de les registrades l'exercici anterior. L'empresa atribueix la davallada a la disminució dels clients britànics, a qui ha desafavorit el canvi monetari. El grup de clients més important és l'estatal, amb el 68% del total, que representa un creixement de sis punts respecte al tancament del 2008.

En el capítol d'inversions, el 2009 s'ha completat la construcció de l'hotel Gold River, un dels majors complexos de vacacions d'Europa, i el centre de convencions. En el nou pla de negoci, Paesa preveu invertir uns 80 milions d'euros en els quatre anys vinents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.