Economia

La Confederació Catalana d'Associacions de Marxants demana llicències indefinides i un reglament únic

La Confederació Catalana d'Associacions de Marxants (Cocam), juntament amb altres associacions d'àmbit local o regional, ha elaborat una llista de propostes per millorar la situació dels venedors en mercats ambulants i afavorir-ne la professionalització. Una de les principals demandes que es recullen en un document que s'ha de repartir entre els marxants és la necessitat que les llicències tinguin una durada indefinida.

D'aquesta manera, volen que aquells marxants que ja tenen ara diverses llicències les puguin conservar, i proposen que les que s'hagin de concedir de nou s'atorguin a través d'un procés de selecció previ que valori l'experiència, la trajectòria professional i la formació. A banda, demanen que les autoritzacions per a l'exercici de la venda no sedentària siguin personals i intransferibles, i que tan sols es puguin traspassar a una altra persona en cas de mort, jubilació o cessament voluntari de l'activitat.

La Cocam considera, a més, que hi ha un «excés de particularitats i diferències» entre les normatives que marca cada municipi, fet que perjudica, segons el seu parer, l'acció col·lectiva del sector i la seva professionalització. Per aquest motiu demanen que s'elabori un reglament únic per regular-ho de la mateixa manera a tots els municipis, a més de reclamar que s'elaborin amb freqüència estudis del sector i que s'actualitzi el Llibre blanc del comerç no sedentari.

D'altra banda, els marxants també reclamen que se'ls doni un tracte diferenciat en temes de transport (pel que fa a la inspecció tècnica del vehicle i al tacògraf) ja que, segons sostenen, els seus vehicles estan moltes hores sense funcionar i la majoria dels desplaçaments corresponen a distàncies curtes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia