Els treballadors de l'Ajuntament de Roda es manifesten contra el pla d'acomiadaments, que elimina serveis

El sindicat proposa crear una empresa pública per assumir els treballadors acomiadats

Unes dues-centes persones es van concentrar ahir davant de l'ajuntament de Roda de Berà per manifestar-se en contra de les mesures que vol prendre l'equip de govern, que implicarien l'acomiadament de personal laboral. Després que dijous passat membres del comitè i de Comissions Obreres (CCOO) mantinguessin una reunió amb representants del govern, la protesta va començar amb la lectura de l'acta d'aquesta reunió. La trobada no va servir per acostar posicions, però sí perquè ambdues parts manifestessin la seva posició. Segons l'acta, Ingrid Virgili, primera tinenta d'alcalde, va lamentar haver de prendre decisions «doloroses», i va assegurar que s'hauran d'eliminar serveis no prioritaris per sortir del dèficit econòmic. Els representants dels treballadors van queixar-se que no se'ls hagués informat abans d'aquesta situació, i es van negar a acceptar acomiadaments i l'eliminació de serveis, ja que, segons diuen, la supressió de serveis no només perjudicaria els treballadors, sinó tots els veïns.

Una empresa municipal

Segons els treballadors, la intenció del consistori és externalitzar serveis com ara el de neteja, cosa que, segons CCOO, sortiria més cara. És per això que el sindicat proposa que es creï una empresa municipal que assumeixi els treballadors acomiadats. De moment, però, els representants del comitè esperaran que dimarts vinent se'ls faciliti una còpia del pla de sanejament perquè el puguin estudiar, i, a partir d'aquí, es podrien convocar més mobilitzacions. Tot i això, Ramon Córdoba, de CCOO, va advertir que la resolució del problema «necessita que tots els partits polítics s'hi impliquin».

«Si no saben governar, dimiteixin»

Montse Cosialls és una dels tres primers treballadors acomiadats de l'Ajuntament de Roda, i ahir va voler fer sentir la seua veu. Cosialls treballava, fins divendres passat, a l'àrea de Promoció Econòmica, un dels serveis que l'Ajuntament està a punt de tancar, i en la protesta d'ahir va voler recordar que des d'aquesta àrea «es treballava en projectes molt importants per al poble». Cosialls es va mostrar dolguda amb la gestió del govern municipal, sobretot pel que fa a les mesures preses amb el personal laboral i la manera de gestionar els recursos econòmics. «En dos anys, m'he adonat que no s'ha escatimat en despeses», va assegurar, i dirigint-se a l'equip de govern hi va afegir: «Si no saben governar en aquesta situació, deixin la gestió.» La treballadora acomiadada recentment també va lamentar que altres vegades s'havia recol·locat el personal, «però aquest no ha estat el meu cas».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.