El jutge obliga l'Ajuntament de Roda a readmetre dues treballadores que va acomiadar a causa de la crisi

El consistori no es va presentar al judici i haurà de pagar els salaris pendents

Una treballadora del centre cívic de la Roca Foradada i una de les empleades de la llar d'infants municipal han hagut de ser readmeses per l'Ajuntament, que les havia acomiadat l'any passat, com a part d'una sèrie de mesures per pal·liar els efectes de la crisi al consistori. El jutge, però, va decidir que aquests dos acomiadaments eren nuls, i per tant ha obligat l'Ajuntament a retornar-les al seu lloc de treball i, a més, a pagar-los els mesos de salari que havien d'haver cobrat des del seu cessament. Aquests dos casos van formar part de la trentena d'acomiadaments que va fer el consistori rodenc entre el gener i l'octubre, i que fins i tot el va dur a plantejar la possibilitat d'un ERO temporal, opció que finalment va acabar descartant.

Més judicis pendents

La decisió del jutge sobre aquestes dues treballadors, a més, es va produir després que l'Ajuntament no es va presentar al judici a què estava citat. Segons l'alcaldessa, Maite Huerta (PSC), l'absència es va produir «per un error», però CCOO (el sindicat majoritari en el comitè d'empresa) recorda que ara «els contribuents de Roda hauran de pagar el cost que té per a l'Ajuntament la readmissió», tal com va explicar Juan Carlos Donado, secretari general de la federació de serveis a la ciutadania del sindicat a Tarragona.

Segons van detallar fonts del comitè d'empresa, el consistori encara té més judicis pendents de treballadors municipals acomiadats l'any passat, i ja ha estat forçat a incrementar la indemnització que va rebre una altra de les empleades acomiadades.

Tant el comitè com CCOO es mostren crítics amb la situació a l'Ajuntament en els darrers mesos, en què el consistori no ha plantejat cap sortida alternativa a la crisi des de la renúncia, l'octubre passat, a l'ERO. El comitè ha denunciat a Treball que no s'ha convocat durant mesos la comissió paritària, a més que no s'ha aplicat ni negociat l'increment de l'IPC en les nòmines d'enguany. Des de CCOO, Donado critica que el govern local «té els treballadors amb l'ai al cor». «El que no pot ser és que a Roda des del gener visquin en una fallida constant», va afegir.

La neteja, externalitzada

Des del dilluns passat, les nou treballadores de la neteja que fins llavors treballaven directament per a l'Ajuntament, ho fan ara per a una empresa a la qual s'ha externalitzat el servei. CCOO, però, observarà «amb lupa» tot el procés, ja que consideren que «no s'ha fet de forma correcta», i amenaça de denunciar-ho judicialment si detecta alguna irregularitat. Des del govern, l'alcaldessa va insistir que la seva aposta continua passant per un pla de sanejament que el ple ja va rebutjar l'estiu passat (el govern està en minoria). Huerta va anunciar que ja s'han començat a pagar les factures de proveïdors que feia mesos que estaven pendents, i que el 2009 podria no tancar-se en negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de Maragall de metro

Barcelona
BANYOLES

Instal·len comportes vasculants per regular la sortida d’aigua de l’estany

BANYOLES

Una nova avaria provoca abocaments d’aigües fecals a la platja

Castelldefels
Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Barcelona
societat

L’acampada a la UB per Palestina continua i fa una crida a la mobilització

Barcelona
GIRONA

El Trueta crea una unitat contra les malalties autoimmunitàries sistèmiques

GIRONA
urbanisme

Adjudicat per 1,2 milions el projecte d’ampliació de la Ronda Litoral a Zona Franca

barcelona
societat

Denuncien tocaments a un alumne per part d’un docent de la UdG

girona
GIRONA

Intervenen un miler d’ocells i quatre tortugues que es venien per internet

GIRONA