Administracions

L'oposició de Roda impedeix votar el pla en què es preveu reduir la plantilla municipal

L'equip de govern, format pel PSC, el pretén aprovar per millorar la situació econòmica del consistori

Amb el pla de sanejament, l'equip de govern –format només pel PSC i en minoria– vol reconvertir la mala situació econòmica de l'Ajuntament. Segons el consistori, la causa principal de la davallada dels ingressos és la crisi immobiliària, que enguany es preveu que s'agreugi. Per posar-hi remei, l'equip de govern assegura que mitjançant l'aplicació del pla, «en què com a última opció es preveu acomiadar desenes d'empleats del consistori», es reduirien les despeses i s'incrementarien els ingressos, i es podria pagar el deute pendent als proveïdors i a les empreses, i estabilitzar les arques municipals.

El ple extraordinari d'ahir havia de sotmetre a votació el pla de sanejament, però CiU i la regidora no adscrita, Paqui González, ho van impedir. «Creiem que és necessari un pla de sanejament, però no estem d'acord amb la manera com l'està elaborant l'equip de govern», va manifestar el portaveu de CiU, José Donoso, qui va acusar el consistori de treballar amb una «improvisació absoluta». El convergent també va justificar el fet de frenar la votació perquè «encara no es tenen les dades de l'auditoria que ha de determinar la situació econòmica, ni tampoc se sap amb detall el pressupost del consistori».

L'alcaldessa, Maite Huerta, va lamentar que no prosperés la iniciativa pels equips de l'oposició que «només busquen tornar a governar». Al regidor del PP, Pedro Figueiredo, també li va semblar una irresponsabilitat que no es debatés aquest punt, tenint en compte que «sigui quin sigui el partit que estigui en el govern haurà d'acabar tirant endavant un pla de sanejament». A més, va afegir que les mesures principals del pla no són disminuir la plantilla: «Si s'aprovés, l'Estat permetria al consistori endeutar-se una mica més gràcies a un crèdit extraordinari i, de retruc, eixugar el dèficit de la tresoreria i evitar que s'acomiadessin treballadors, o que la retallada no fos tan dràstica com la que pot ser si no s'actua.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El Maresme torna a apostar per l’estratègia conjunta per preservar la costa

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona