L'Ajuntament de Roda de Berà farà un ERO temporal d'un any que afectarà una trentena de treballadors

El comitè d'empresa accepta negociar la mesura i anul·la la protesta de diumenge

Després de mesos amb un degoteig d'acomiadaments puntuals a l'Ajuntament de Roda de Berà, sindicats i govern local van acordar ahir començar a treballar en l'elaboració d'un ERO temporal. La proposta, de fet, estava sobre la taula des de la setmana passada, però el sindicat majoritari al comitè, CCOO, l'havia rebutjat llavors perquè el va considerar inviable. Després de diversos contactes amb el Departament de Treball, però, l'alcaldessa rodenca, Maite Huerta, va oferir ahir garanties que la mesura seria viable i, finalment, ha aconseguit el vistiplau del comitè per començar a negociar. Amb aquesta mesura, el govern vol evitar que es produeixin més acomiadaments, després dels vint que ja s'han consumat en els darrers mesos.

La voluntat inicial és que l'ERO temporal tingui una durada d'un any i que afecti entre 25 i 30 treballadors (un 16% de la plantilla actual, aproximadament), que, un cop acabat el termini de dotze mesos, tornarien a treballar amb les mateixes condicions. La mesura tan sols afectarà el personal de tipus laboral, tant els fixos com els que estan en situació eventual i que representen el 70% de la plantilla.

El comitè vol torns

Les negociacions entre Ajuntament i comitè, que tindran també l'assessorament d'Inspecció de Treball, s'iniciaran a mitjan setmana vinent, un cop finalitzats els actes de la festa major de Sant Bartomeu. Els càlculs del govern local és que l'ERO pugui fer-se efectiu a l'octubre.

El comitè d'empresa, que havia suggerit inicialment la possibilitat de l'ERO per evitar més acomiadaments, va assegurar ahir que durant les negociacions intentarà «buscar totes les possibilitats», tal com va explicar una de les seves integrants, Carme Colesanto. De moment, els representants dels treballadors ja han plantejat que volen intentar retallar la durada de l'ERO o, com a mínim, que es faci a través de torns dels treballadors. «No volem que hi hagi persones que estiguin tot un any sense treballar», va afirmar. El comitè també vol que els darrers quatre acomiadaments que s'han produït puguin incloure's també a l'ERO i, per tant, que puguin tenir garantida la readmissió en el termini d'un any.

Com a prova del consens assolit ahir amb el govern, els treballadors han desconvocat també la manifestació prevista per demà davant de l'ajuntament, i que havia de coincidir amb el pregó d'inici de festes.

Crisi interna

Des del mes de gener passat, l'Ajuntament de Roda de Berà ha hagut d'aplicar una política de retallada de personal per problemes econòmics. El consistori va tancar l'any passat amb un deute d'1,5 milions d'euros, i ha hagut d'ajornar el pagament de factures pendents fins al mes de desembre. La crisi ha coincidit també amb el trencament del pacte de govern entre el PSC i el PP, que ha deixat els socialistes en minoria, situació que segurament també condicionarà les negociacions de l'ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Nou sistema contra el frau en la procedència de les avellanes

BARCELONA

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat