CiU de Roda recorre contra l'externalització de la neteja perquè creu que no ho va aprovar l'òrgan competent

El grup municipal de CiU, a l'oposició a l'Ajuntament de Roda de Berà, va presentar ahir un recurs al consistori en què demana la nul·litat de l'acord de la junta de govern local del 21 de juliol segons el qual s'iniciava el procés perquè el servei de la neteja d'edificis municipals passés a mans d'una empresa privada. Segons els convergents, aquesta decisió constitueix «un frau de llei», i demana que s'anul·li perquè va ser aprovada per «un òrgan incompetent», ja que la legislació estableix que aquesta mesura ha de ser aprovada pel ple municipal.

Rebuig del ple

De fet, l'externalització d'aquest servei va ser debatuda en un ple a final de juny. Com que el govern municipal (PSC) està en minoria, la proposta va ser rebutjada per la majoria de regidors. Setmanes després, l'executiu va aprovar aquesta mesura a través de la junta de govern rebaixant l'import de l'adjudicació i la seva durada per tal d'esquivar la necessitat del vistiplau del ple. Segons el recurs de CiU, però, el canvi en la forma de gestió d'un servei ha de recaure sempre en el ple, sigui quin sigui l'import de l'adjudicació.

El portaveu de CiU, Pere Compte, va insistir en les crítiques a l'actual executiu, a qui considera «incapaç de tirar el municipi endavant» i del qual va tornar a demanar la dimissió. Compte també va respondre a les declaracions del regidor de Personal, José Luis Moreno, publicades ahir per aquest diari, i en les quals lamentava la «falta de neutralitat» del comitè d'empresa del consistori. Compte va recordar que el comitè ha de defensar «els interessos dels treballadors» i va criticar que l'executiu «s'encomani a les urnes per mantenir-se en el govern», quan en els darrers comicis el PSC no va ser la força més votada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.