«Estem en una posició envejable per analitzar el millor per a Caixa Girona»

Manel Serra, nou president de l'entitat, ressalta els bons indicadors de l'entitat i diu que parlar de fusions seria fer d'endeví

Caixa Girona va celebrar ahir una assemblea general ordinària en què es van estrenar la meitat dels 120 consellers, que a la vegada van escollir els 17 membres del consell d'administració. I, segons és preceptiu, el consell aprova el president i els vicepresidents. Tot va ser aprovat per unanimitat; tot havia arribat pactat pels partits polítics, tot i que volen evitar que el color surti al costat de cada nom.

Arcadi Calzada es va acomiadar de la presidència amb un discurs en què va animar a «afrontar amb coratge i amb gran sentit territorial i de país» l'actual context de fusions.

En una trobada amb periodistes, després del consell d'administració que el va elegir president, Manel Serra no va voler parlar de fusions directament. Amb tot, va fer un discurs orientat a ressaltar la solidesa i els indicadors de l'entitat, per sobre de la mitjana de caixes catalanes i del conjunt de l'Estat: «Tenim una gran institució, malgrat que des del punt de vista de magnituds pugui semblar petita i hi hagi caixes que ens superin 10 i 100 vegades.» Va recordar la vocació que té Caixa Girona de servir el territori que la va veure néixer el 1940, els sectors socials, els impositors i les empreses de les comarques gironines.

Respecte de la pressió fusionadora sorgida de l'Estat per un poderós influx bancari, Jordi Blanch va recordar que el nou marc normatiu i la situació econòmica obliguen el consell a analitzar els elements del decret llei de divendres i els escenaris alternatius, i a definir l'estratègia de l'entitat: «Res no pot anar en contra de la missió de Caixa Girona: proximitat, eficiència i solvència.»

Blanch va anunciar que el 20 de juliol es faran públics els resultats del primer semestre, i Serra va dir que seran bons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.