La Cambra de Comerç de Girona veu «inadmissible» el fort increment de preus de l'electricitat a les empreses

En el ple d'ahir es va anunciar que es presentarà un informe a l'administració

La Cambra ha manifestat la seva preocupació per aquest increment de tarifes i considera que «el govern està contrarestant amb l'augment de taxes la baixa de preus de les comercialitzadores per efecte del lliure mercat i la baixada del preu del petroli». El president de la Cambra va explicar que es redactarà un informe en què es deixarà constància de l'efecte perjudicial sobre la competitivitat de les empreses que té aquest increment de tarifes. Aquest informe es vol fer arribar als òrgans competents de les administracions de l'Estat espanyol i la Generalitat, i també al Consell General de Cambres de Catalunya i al Consell Superior de Cambres perquè en tinguin coneixement.

En relació amb el sector elèctric, la Cambra de Comerç de Girona també va anunciar que es portarà a terme un estudi per analitzar de manera detallada les seves característiques a les comarques gironines, amb l'objectiu de fer una diagnosi de la situació actual del balanç entre oferta i demanda elèctrica en aquesta demarcació i saber exactament quines mancances hi ha. Hi haurà una part de l'estudi en què es farà referència a les energies renovables, amb el futur de cada tecnologia a mitjà i a llarg termini, i propostes concretes de possibles projectes. La previsió és que aquest estudi s'elabori en un termini de sis mesos.

Propostes davant la crisi

Pel que fa al context econòmic actual, en el ple de la Cambra es va fer difusió d'un estudi que inclou les perspectives econòmiques i algunes propostes per sortir de la crisi. En aquest estudi, en què es fan previsions de la Cambra de Comerç de Barcelona, es manté que la pitjor recessió ja ha passat, tot i que la situació econòmica continua sent «molt negativa i calen actuacions decidides». Pel conjunt de l'any es preveu una caiguda del PIB català del 4%, sis dècimes superior a la prevista a l'abril. Pel que fa a les dificultats de finançament, es manté que «s'han reduït, tot i que encara són elevades».

Entre altres temes, en el ple també es va informar sobre un conveni per a la promoció i difusió d'espais singulars i oferta congressual, que s'ha signat amb la Fundació Girona, Universitat i Futur.

La Cambra també es va definir sobre el nou macrocomplex de tractament de residus de Campdorà. Segons es va indicar, es considera necessària aquesta construcció i s'ha de fer «amb projecció de futur». També es considera necessari que «l'impacte visual de la nova planta sigui el menor possible i que els veïns afectats siguin compensats pels possibles perjudicis i molèsties» i que «el projecte faci una aposta clara i decidida pel reciclatge».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.