Torredembarra atura les obres del teatre auditori perquè ha detectat que se'n disparava el cost

El consistori demanarà una sèrie d'informes per intentar reconduir el projecte

Les obres del teatre auditori de Torredembarra van començar l'any 2008 i, malgrat que el termini d'execució inicial era d'onze mesos, de moment l'equipament encara continua sense data prevista d'inauguració. De fet, l'acabament de les obres, és ara més complicada després que l'Ajuntament hagi decidit aturar les obres per evitar, segons va explicar ahir l'alcalde, Daniel Masagué, que «s'anessin incrementant més els costos».

A més, el batlle, que va detallar que la decisió de parar les obres s'havia fet de manera «consensuada» amb l'empresa que hi està treballant, ha demanat a la companyia constructora, el director tècnic de l'obra i a l'aparelladora municipal que facin un informe sobre l'estat del projecte, i que aquest també permeti conèixer quin és el desviament del preu final que es produeix, a més de quines són les causes d'aquesta situació. Un cop es coneguin les conclusions d'aquests documents, el govern municipal prendrà la decisió més «convenient» per intentar reconduir aquest projecte.

La construcció del teatre auditori, el primer d'aquestes característiques que es fa a Torredembarra, es va dividir en tres contractes diferents: l'obra civil, amb un cost inicial de 2,37 milions; la climatització de l'espai, amb un preu de licitació de poc més de 490.000 euros; i el mobiliari i altres equipaments interiors, que van sortir a concurs al mes de gener passat, amb un preu de 160.000 euros.

Segons Masagué, fins que no s'hagin estudiat els informes serà impossible conèixer quina és «la xifra real d'increment dels costos». La constructora, però, va entregar al consistori una projecció de despeses que preveia que l'obra sortiria 1.700.000 euros més cara del previst inicialment tot i que, segons l'alcalde, aquesta quantitat era afegint-hi «una sèrie d'extres i qüestions tècniques» que finalment poden no executar-se.

Canvi de responsable

La notícia sobre el possible sobrecost del teatre auditori de Torredembarra arriba poc després de l'expulsió del govern de la regidora que, fins aleshores, s'encarregava del seguiment d'aquests treballs, la no adscrita Laura Pradeda, que assumia la cartera d'Obra Pública. De fet, Pradeda, la setmana passada va defensar que el desviament de costos només era d'un 13%, una proporció que l'alcalde –que ja va criticar en aquest diari la gestió de l'edil– tampoc no va considerar correcta. Segons Masagué, durant la gestió de la no adscrita «es va certificar menys obra de la realment executada», per la qual cosa el cost real era superior al que estava registrat oficialment.

El teatre, que es construeix al peu de l'antiga N-340, haurà d'omplir el dèficit d'auditoris en el municipi amb una platea de 492 places.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.