Un Saló amb banda sonora

El Saló del Còmic aprofita l'exposició dedicada a la relació del còmic i la música per oferir concerts

La mostra Els ritmes del còmic té diversos apartats que recullen històricament les relacions de la música i la historieta, des d'escenes amb rerefons musical, com ara una plana de Rib Kirby en què el detectiu interpreta Chopin, fins a portades de disc realitzades per autors de còmic, com la que va fer Robert Crumb a Janis Joplin. També es podran veure pàgines originals de biografies en còmic, un subgènere que en els darrers anys ha tingut una important presència en el mercat perquè també inclou un disc del músic al qual fa referència l'obra. Per reforçar l'ambient musical, cada tarda hi haurà un parell d'actuacions en directe: Los Tiki Phantoms, Susan's Red Nipples, Pepe Camacho & Muñeca de Trapo, August Tharrats Trio, Melodrama, Sidonie i un concert del dibuixant Guillaume Trouillard.

Unes altres mostres seran les dedicades al dibuixant Vázquez, al Príncipe Valiente, amb obra original, i una de dedicada al món dels còmics que inspiren pel·lícules. El saló ofereix un 2 per 1 a tots aquells que mostrin l'entrada de la pel·lícula Iron Man 2, acabada d'estrenar. Una novetat de darrera hora és una exposició de pàgines originals de Corto Maltés, la creació d'Hugo Pratt.

Al Saló hi haurà una gran participació d'empreses relacionades amb el món del videojoc i el cinema i la televisió. En aquesta línea, la productora Fox, per la imminent estrena de l'adaptació cinematogràfica d'El equipo A, portarà al saló la furgoneta amb la qual es desplaça aquest grup de pròfugs justiciers. L'ambient de cinema es complementarà amb la presència dels actors de la nissaga La guerra de les galàxies Nalini Krishan i Antonhy Forrest. Segons el director del saló, Carles Santamaria, volen fer «una combinació del saló d'Angulema, on es prioritza els aspectes culturals, i la Comic Com de San Diego, als Estats Units, on hi ha una forta implicació de la indústria del còmic, del cinema i dels videojocs».

Gran ofensiva de Tardí

J.V

Un dels convidats de més lluentor d'aquesta edició del saló és el francès Jacques Tardi (ara vol que només l'anomenin Tardí), que aquest vespre a les 8 inaugurarà a la sala El Refugi de Badalona l'exposició ¡Puta guerra!, que mostra 50 pàgines originals d'obres de l'autor de temàtica relacionada amb la Primera Guerra Mundial dels àlbums La guerra de las trincheras i de ¡Puta guerra!, un àlbum que acaba de publicar Norma Editorial. També es podran veure il·lustracions del llibre disc Des lendemains qui saignent, amb cançons de lluita interpretades per Dominique Grange.

Demà, dijous, Tardí continuarà fent guerra amb la presentació a l'auditori de l'Institut Francès de Barcelona d'un espectacle basat en les cançons del disc de Grange.

Uns altres convidats al saló són Moebius, Gilbert Shelton, Berberian, Gail Simone i Jeff Smith.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.