l'encaix

Som lo que som

Avui més que mai hem de fer front a la necessitat mundial d'aliments i renunciar a determinats avenços tecnològic és un luxe que la humanitat no pot permetre's

Sí, estic a favor del cultiu de transgènics; i ho estic a partir de la meva militància ideològica, que no partidista, progressista. Si hagués tingut necessitat de convèncer-me'n, el gran dels meus fills fa temps me'n donà raons de pes i el bon amic Abel Mariné, gran especialista en nutrició i bromatologia, apuntalà el meu convenciment. Avui més que mai hem de fer front a la necessitat mundial d'aliments i renunciar a determinats avenços tecnològics és un luxe que la humanitat no pot permetre's. Talment, cal no tancar el debat i treballar per un millor control agrícola, però fet des de la responsabilitat i, usant paraules de la diputada Caterina Mieras, «sense posar límits a l'expansió científica del coneixement i a la seva aplicació pràctica».

Segur, el debat és lícit i pot fer emergir nous elements de reflexió, i fins i tot és bo que hi hagi iniciatives legislatives populars que permetin aquest debat en seu parlamentària. Encara més, és enriquidor que la veu d'una plataforma ciutadana es pugui fer sentir a l'hemicicle. Som lo que Sembrem ha fet la seva feina i ha aconseguit un bon suport, tot i que sempre hi ha el dubte de saber si eren conscients del que signaven els cent cinc mil ciutadans que donen suport a la proposta. Però no es pot acusar els diputats que no han votat a favor d'una Catalunya lliure de transgènics d'«actitud vergonyant» i de no fer el paper «de representants del poble», com ha dit el portaveu de la plataforma. Si més no, aquesta vegada la majoria de parlamentaris ha votat el que jo penso, encara que jo no hagi votat mai cap dels grups polítics que els aixopluga. I, en el joc de les majories i minories, s'ha d'acceptar amb correcció la victòria o la derrota.

Estic convençut que l'ecologia és el gran debat d'aquest futur imminent i que en un programa per un món sostenible no tot és blanc o negre sinó que hi ha un gran espectre de matisos. Els avenços de la ciència mai no s'haurien d'oposar al respecte ecològic i uns i altres han de trobar el terreny on debatre el futur, aprofitant els nous coneixements i evitant convertir l'ecologia en una església de veritats absolutes, i la història demostra que aquestes no existeixen.

Som el que som, i en un món convuls tenim el repte d'avançar conjuntament i deixar-nos de privilegis inabastables. L'ús d'una agricultura transgènica pot ajudar a disminuir la necessitat d'aliments: doncs, benvinguda sia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.