Alves i Abidal arriben a temps

Guardiola deixa entreveure que tots dos estaran en l'onze titular

El brasiler es va incorporar ahir al grup i el francès va fer mitja sessió

El tècnic elogia el lateral Dalmau i no descarta convocar-lo

El retorn de Dani Alves als entrenaments va ser la millor notícia de la sessió preparatòria que va dirigir ahir Pep Guardiola. El lateral, absent contra l'Sporting, no s'ha ressentit dels problemes al bessó i si no hi ha cap problema en l'entrenament d'avui (l'equip farà una suau sessió aquest matí al Camp Nou) tornarà a ocupar la banda dreta. Abidal, per la seva banda, va completar només mitja sessió (ho va fer per precaució), però va ser el mateix tècnic qui va confirmar que evoluciona d'unes molèsties que no li han d'impedir sortir de l'equip. Amb tot, és molt possible que Guardiola inclogui avui en la llista el juvenil Dalmau (Sils, 1992) que clouria així una setmana que difícilment podrà oblidar.

Després d'entrenar-se tota la setmana amb el primer equip, la sanció de Puyol i els problemes físics d'Alves i Abidal fan que avui tingui moltes possibilitats d'estrenar-se en una convocatòria amb el primer equip. Cridat per Guardiola per fer la primera estada de pretemporada, és un lateral polivalent. Ràpid i tècnic, la seva potència és una altra de les seves virtuts. Peça clau en el juvenil A –en què alterna la seva posició amb la d'extrem dret– compleix la cinquena temporada en el planter blaugrana, al qual va arribar procedent del Girona. Guardiola va destacar la predisposició d'un jugador a qui augura un bon futur: «Tenim dos molt bons jugadors a la base en aquesta posició. L'altre és Montoya [el lateral del filial] que no s'ha entrenat amb nosaltres perquè té un esquinç. Són dinàmics, forts i estan jugant molt bé. Els tinc en compte tots dos, igual que Bartra, que pot jugar de lateral però que s'adapta millor a la posició de central.»

Dalmau ha jugat tots els partits del juvenil A de la temporada a excepció del partit contra el Ferriolenc. Aquell dia no va poder jugar, ja que era a Nigèria amb la selecció espanyola sub-17 on va tornar amb la medalla de bronze. En cas de debutar avui, no seria el primer cas en què Guardiola utilitza un juvenil sense passar pel Barça B. La temporada passada, just abans de la final de Champions, el tècnic va voler premiar Marc Muniesa (que acabava de recuperar-se d'una greu lesió) donant-li la titularitat en el partit contra l'Osasuna, en què va ser expulsat de manera rigorosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.