HANDBOL / LA COPA

Mindegia, un futur de vella escola

Autor de nou gols contra l'Antequera, el jove central ja és una referència del San Antonio

«El San Antonio té un jugador que és un fenomen, capaç de portar el ritme del partit, jove amb molta cara. Haurem de tenir cura d'ell», diu Xavi Pascual, tècnic del Barça. Es refereix a Niko Mindegia, un jove jugador de 21 anys que tot just compleix la seva primera temporada completa a l'equip navarrès. «L'any passat vaig començar a l'Anaitasuna, però amb les lesions vaig venir i ja m'hi he quedat», diu amb humilitat un central que recorda els últims directors d'orquestra que han engalanat les plantilles del seu actual equip. Com Ivano Balic –«en vaig aprendre molt fixant-me en el que feia», reconeix– i com Jackson Richardson, el seu gran ídol. «Vaig arribar a entrenar-me dos cops amb ell, i el veus i penses: és com Déu», exclama.

«És molt llest, té l'astúcia de veure totes les situacions en qualsevol moment», reconeix el seu tècnic, Chechu Villaldea, satisfet amb el rendiment d'un deixeble que no para d'evolucionar. «En l'aspecte físic ha fet un salt endavant, ara té més llançament, és capaç de golejar, de dirigir, d'assistir, és un central complet», argumenta. «I encara pot créixer molt», afegix convençut Alexandru Bulligan, segon entrenador, subratllant la certesa que es tracta d'un central inusual, amb un talent innat que ve «dels gens». «A casa tots jugaven, el meu pare m'ha marcat», relata Mindegia, nascut a Santesteban, un poble al nord de Navarra amb molta tradició d'handbol. Ell, amb vuit anys, va començar a jugar. «El que et fa central és intentar veure-ho tot i escollir la millor opció», sentencia. «És un tros de jugador, és lògic que vinguin equips a fitxar-lo», diu resignat Villaldea. Té contracte fins a l'estiu del 2011. I tindrà ofertes. «Pel que ens uneix, als d'allà dalt ens acostuma a caure millor el Barça», segella, sincer.


El seu ídol és Jackson Richardson, l'antic director de joc de l'equip que ara dirigeix

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.