HANDBOL / COMPETICIONS EUROPEES

Veszprém, el més desitjat

L'equip hongarès serà el rival del Barça Borges per un lloc en la «final four»

Els blaugrana eviten el Ciudad Real, el Montpeller i el Kiel, en teoria superiors

L'anada al Palau, el 24 o 25 d'abril, el primer pas d'una eliminatòria oberta

L'empat contra el Kolding en l'última jornada de la fase de grups ja presagiava un encreuament dur de quarts de final. El Barça defensava el lideratge, però no va aconseguir mantenir el primer lloc que li va acabar robant el Kiel, un dels possibles rivals (qualsevol dels primers de grup) en el sorteig d'ahir. Amb el Kiel, el Ciudad Real i el Montpeller eren alternatives que convenia evitar. El Veszprém hongarès, tot i que va deixar fora del lideratge del seu grup el potent Rhein-Neckar alemany, era l'adversari teòricament inferior. «Dins la dificultat, dels quatre que ens podien tocar és el menys complicat», ratifica Enric Masip, secretari tècnic, conscient de la sort que representa un equip més fiable del que el públic pensa. La dada és prou eloqüent: dels últims onze cops que ha jugat la lliga de campions (dels últims tretze anys), només un cop ha caigut abans dels quarts, tradicionalment el seu límit (un total de set cops). Ha perdut dues semifinals i una final, la que va perdre la temporada 2001/02 contra el Magdeburg. És el màxim botí en una competició en què és un habitual i en què acostuma a demostrar fins on ha de demostrar. Possiblement, aquest és un dels factors que el fa més perillós: no tenir res a perdre.

Aquesta és l'actitud que els intentarà inculcar el seu tècnic, Lajos Mocsai, al club des del 2007 i amb el qual l'entitat va voler fer un gir per saltar la barrera que, normalment, s'ha fet massa alta per al Veszprém. L'arribada del pivot serbi Renato Sulic ha cobert el buit que va deixar la mort de Marian Cozma. Fa poc més d'un any d'aquella tragèdia (8 de febrer), que sembla haver conjurat un conjunt que és més un bloc que una suma d'individualitats, tot i que, per noms, destaquen el veterà porter Dejan Peric (exjugador del Barça, com Ivan Lapcevic), Renato Sulic, l'expert central Nikola Eklemovic, el golejador Iváncsic Gergö i la polivalència del lateral d'origen cubà Reinaldo Pérez.

La semifinal del Granollers, contra l'Steaua

Igual que el Barça, l'altre equip català present al sorteig d'ahir a Viena també va tenir fortuna. El Fraikin Granollers, que jugarà una altra semifinal europea catorze anys després, buscarà la final de la recopa d'Europa contra l'Steaua de Bucarest. Ho farà amb l'avantatge de la tornada a casa, i evitant els altres dos rivals, segurament més forts i complicats que el bloc romanès: el San Antonio navarrès i el Gummersbach alemany (amb tornada a Pamplona). L'anada, el 24 o 25 d'abril; la tornada, l'1 o 2 de maig. En l'EHF: la Rioja-Lemgo i Flensburg-Kadetten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.