3.000 M OBSTACLES

Blanco es queda a un segon de la final

El lloretenc Josep Lluís Blanco es va quedar a un pas d'accedir a la final del que podia haver estat el seu últim mundial en els 3.000 m obstacles. L'atleta selvatà té previst fer el salt a la marató després de l'europeu de Barcelona. El campió estatal, amb un registre de 8:24.07, va ocupar el setè lloc en la sèrie més exigent de les eliminatòries i es va quedar a un sol lloc de ser repescat per temps a la que hauria estat la seva tercera final d'un campionat del món. En el segon quilòmetre, ja s'havien definit els quatre atletes que accedien directament a la final. En el grup perseguidor, Blanco se les tenia amb els escandinaus Keskisalo i Mohamed, però una entrebancada en l'últim rial el va deixar fora de combat. «M'emprenya quedar-me fora de la final per un lloc. L'entrebancada en l'últim rial ha estat una llàstima. Venia llançat», va dir resignat. L'altre lloretenc en la prova, el debutant Àngel Mullera, va pagar l'esforç del primer quilòmetre (2:46.11) i va acabar totalment enfonsat en l'últim lloc. El seu objectiu era aprendre.