des de Londres

Visca el núvol volcànic!

Acostumats a la nostra condició de peninsulars, la veritat és que molts dels expatriats que estem al Regne Unit no som conscients que la nostra vida diària transcorre en una illa fins que passa un esdeveniment com aquest. I és que tornem a estar atrapats. El núvol de cendres que ha provocat aquest volcà islandès de nom impronunciable ha fet tancar tot l'espai aeri britànic i el col·lapse per sortir o entrar al país ja se'l poden imaginar. «Necessitem un canvi en la direcció del vent perquè aquest núvol s'escampi, però això no està passant. Les últimes informacions de què disposem és que les cendres encara es mantindran durant uns dies.» Aquestes paraules tan poc encoratjadores de Brian Golding, cap d'investigació del Met Office –l'agència meteorològica britànica–, hauran estat un gerro d'aigua freda per als milers de viatgers que esperen que els seus vols s'enlairin per anar al Regne Unit o tornar-hi. Entre aquests hi ha el cas d'en Roger Suárez, el director del Copca a Londres, qui havia de viatjar dijous passat cap a Catalunya: «Quan vaig veure que ja no podia volar, vaig pensar en alternatives com anar en tren fins a París, però els preus eren realment prohibitius.»

De totes maneres, si en Roger ho hagués intentat divendres ja ni s'ho hauria plantejat, ja que tots els bitllets de l'Eurostar per al cap de setmana es van esgotar. Aquests, juntament amb les companyies de ferris P&O i Sea France són, sens dubte, els grans beneficiats en tot aquest merder. Ara bé, que puguis sortir del país no garanteix l'èxit de l'operació, i si no que l'hi preguntin a la Laura Rius. Aquesta consultora free lance va poder-se costejar el tren de Londres a París dijous, però en el moment en què escric aquestes línies encara està atrapada a la capital francesa. «Vaig esperar-me tot divendres a l'aeroport, però res. Ara vull llogar un cotxe i arribar a Barcelona.» Per si algú hi pensa, el tren Pau Casals de París a la ciutat comtal estava i està ple. Així són les coses.

Històries com aquesta n'hi ha per donar i per vendre. Només cal fer un cop d'ull a les nombroses iniciatives dels mitjans de comunicació per donar la veu al públic. Eines com Twitter han servit perquè els afectats –d'una manera o altra– expliquin les seves vivències i les inquietuds per una situació que a dia d'avui encara és incerta. «Visca el núvol volcànic!», diu Noel Gannon al Twitter del The Guardian. Noel viu al costat de l'aeroport de Heathrow. Ara s'entén tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.