L'aeroport de Girona reprèn l'activitat i es fan una tercera part dels vols previstos

Les rutes que van funcionar connectaven amb l'Estat espanyol, el Marroc i Itàlia, i també van arribar avions d'Egipte i el Carib

Del centenar de vols que s'haurien dut a terme des de l'aeroport de Girona en un dilluns normal, al final van sortir 32 rutes. Els avions que enllaçaven amb Madrid, Sevilla, Granada, Palma, Roma, Pisa, Càller i Marràqueix van poder enlairar-se amb normalitat, mentre que les connexions amb la resta d'Europa es van haver de suspendre. Les previsions d'ahir al vespre eren que avui es repetiria una situació semblant, segons el lloc web de Ryanair.

A part, l'aeroport va rebre també cinc vols intercontinentals, els avions dels quals van aterrar a Vilobí de manera que els passatgers poguessin continuar el trajecte cap als punts de destinació. Al matí van ser tres avions, dos que venien d'Egipte i un, de la República Dominicana, i que havien d'acabar tots a Brussel·les. A la tarda en van arribar dos més procedents de Turquia.

Ryanair oferia als viatgers el retorn de l'import del vol o bé un bitllet per a un altre dia, si bé fins a final de setmana ja no hi havia bitllets disponibles. Davant d'això, i també de la impossibilitat de trobar hotels lliures, molts optaven per l'autocar com a alternativa.

la crònica

Això només ho arregla l'autocar

Sortint del pàrquing de l'aeroport, cap a les quatre de la tarda, la primera imatge amb què et trobaves era la d'uns nens jugant a tennis i fent servir la paret del flamant bloc tècnic com a frontó. Es tractava d'un grup de Suècia, que havia anat a Palma a fer-hi una estada de tennis. Havien pogut sortir-ne amb vaixell, i de Barcelona els van portar a l'aeroport de Girona per agafar un autocar i tornar cap a Estocolm. Quaranta hores de viatge, però més econòmic que allargar l'estada, deien. Tot seguit, a l'estació d'autobusos, et rebien un seguit de tanques publicitàries amb la inscripció «estosololoarreglamosentretodos.org». L'enllaç és d'una iniciativa que pretén, diuen, «capgirar la situació de desànim que la crisi ha provocat en tots nosaltres». I això és el que feien els viatgers que han quedat atrapats a causa del núvol de cendra. Farts però resignats, passejant per la terminal, s'hi veien persones amb cartells buscant gent per compartir cotxe de lloguer, fulls que marcaven el punt de trobada per als que s'havien posat d'acord i havien llogat un autocar, i d'altres que esperaven pacientment que arribés la nit perquè sortís el seu. Era el cas d'una parella anglesa, que havia canviat un vol dijous a Leeds per un altre, dissabte, a Bristol, i que davant la incertesa de quan es tornarà a obrir el cel, va incorporar-se a un dels autocars autogestionats, amb l'ajuda del personal de l'oficina de turisme. Al seu costat, un altre anglès espera des de dijous passat per poder tornar a Londres, i ara té bitllet per dissabte: «No tinc diners per agafar l'autocar.» Havia vingut per tres dies, i s'acabarà passant dues setmanes a l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA