El sector turístic gironí, preocupat perquè la incertesa ha provocat l'anul·lació en massa de nits d'hotel

Els hotels queden buits i les agències, col·lapsades perquè han de retornar bitllets

El col·lapse del transport aeri està provocant greus perjudicis al sector turístic. A finals de la setmana passada, l'anul·lació de vols va comportar que els turistes, en no poder tornar a casa, allarguessin la seva estada als hotels on havien passat els últims dies. Ara, però, bé sigui a través dels consolats o per la mateixa iniciativa dels turistes, la majoria de clients han tornat a casa utilitzant sistemes de transport alternatius –tren, autobús, taxi o cotxes de lloguer.

El problema, però, rau ara en els turistes que haurien de venir els propers dies. De manera massiva s'estan anul·lant les estades a la demarcació. Ho provoca la incertesa de si hi haurà vols i el fet que anul·lar les reserves d'hotel en les últimes 48 hores té penalització econòmica.

«Estem preocupats. Els clients que s'havien quedat aquí ja han trobat alternatives per tornar a través dels seus consolats i, en canvi, no ha arribat ningú», afirma Enric Dotras, president de l'associació d'hostaleria de Lloret de Mar. Així mateix ho explicava el gerent de l'associació Costa Brava Centre: «Estem rebent una allau d'anul·lacions. Els turistes no es refien de si podran volar i opten per anul·lar les vacances.»

Per la seva part, Xavier Nicolazzi, president de l'associació d'hostaleria de Girona i Radial, calcula en un 10% les pèrdues que poden haver tingut els hotels de la capital gironina i rodalies. «Els primers dies vam rebre moltes reserves extres, al voltant d'un 20% més del que estava previst, però si ara hi afegim les anul·lacions, el total és aquest 10% que hem perdut», va dir.

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) sosté que el sector està rebent les conseqüències de la cancel·lació de paquets turístics, desplaçaments i nits d'hotel. De fet, aquests dies les agències de viatges han quedat col·lapsades per les tasques de retorn de bitllets i per haver de buscar alternatives per a la gent que havia quedat penjada als aeroports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.