Articles

Puja aquí

‘Totus tuus'

De mica en mica es van coneixent detalls sobre la imminent visita del papa Benet XVI a Barcelona, com ara que el papamòbil (com m'agrada aquesta paraula i com m'agrada el vehicle que designa) circularà contra direcció pel centre de Barcelona, o que el cost de la jornada oscil·larà entre els cinc-cents mil i els sis-cents mil euros de l'ala. En realitat tampoc no són tants diners: el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha dit que ja se n'han recollit més de tres-cents mil, entre aportacions públiques i privades. La resta, Déu proveirà, suposem. Pel que fa al tema de la circulació, està confirmat que el summe pontífex es desplaçarà des de la seu de l'arquebisbat, on haurà passat la nit, fins al temple de la Sagrada Família, seguint un itinerari que passa per la plaça de la Catedral, la Via Laietana i els carrers Pau Claris, Diputació i Marina. Cal aclarir que el xofer de Benet XVI no és cap conductor kamikaze i que, quan es diu que enfilaran el carrer Diputació contra direcció, s'entén que ho faran en el benentès que prèviament s'hi haurà tallat el trànsit.

Alguns grups antisistema ja han anunciat que pensen boicotejar la visita papal tan intensament com puguin, i un no pot evitar preguntar-se si farien el mateix en cas que el protagonista de l'acte fos el gran imam de la mesquita del Caire, per posar només un exemple.
Pregunta retòrica, d'altra banda. En qualsevol cas, esperem que no facin amb el papamòbil el mateix que amb el cotxe de la Guàrdia Urbana
del dia de la vaga general. No es descarta,
d'altra banda, que entre els manifestants
que enarboraran pancartes al pas del vehicle del papa s'hi pugui trobar Joan Boada. Sempre poden prendre en consideració el precedent de la visita
de Joan Pau II a València, on es van imprimir samarretes que deien
Ni papes ni kikos: tramussos, o Rita, el papa sabe lo tuyo?

Martínez Sistach, que comprensiblement es prepara per viure hores àlgides, ha mostrat la seva “comprensió” envers els actes de protesta, i al mateix temps s'ha declarat convençut que Barcelona “sabrà ser respectuosa” amb el sant pare: si ho van ser a Birmingham, raona el cardenal, per què no aquí? Sistach fins i tot ha invocat el Quixot i aquella floreta d'archivo de la cortesía que Cervantes va dedicar a la capital catalana. Poden llegir-ho a www.papabarcelona2010.cat, on trobaran tota mena de detalls i informacions sobre l'esdeveniment, i fins i tot una pestanya per apuntar-se com a voluntaris si hi volen col·laborar.

Humilment, jo també estic convençut que tot anirà com una seda, i ho desitjo pietosament. Només cal pregar perquè l'alcalde Hereu no tingui cap ocurrència i
perquè les obres de l'AVE no arribin massa a prop de la Sagrada Família: com dirien els gals d'Astèrix, que el cel no ens caigui damunt el cap. Per Tutatis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.