Opinió

L'amabilitat dels altres

Les aliances per casaments (hi han acords per negoci que comporten que les característiques emocionals del pacte en qüestió siguin, evidentment, diferents) tenen una particularitat curiosa i, quasi sempre, si ho saps viure bé i no ets egoista, positiva. Per la decisió d'una voluntat de compromís amorós entre dues persones, dues famílies que moltes vegades no tenen res a veure passen a tenir uns lligams importants (i ja també familiars) que faran que es relacionin entre ells, es coneguin, comparteixin vivències i, amb el temps i si no s'equivoquen, es vagin estimant.

Quan això passa entre individus que pertanyen a cercles socials o d'amistat diferents o que han nascut a ciutats o territoris distanciats entre ells es produeix un fet, sens dubte enriquidor, que et fa obrir la ment a altres realitats i maneres de fer. Viure aquestes ocasions com una oportunitat beneficiosa és bonic, intel·ligent i generós. Ampliar el grup sempre és positiu. Sumar persones, estils de vida i maneres de veure el món dispar és saludable i lúcid. S'estén el camp de coneixença i et dóna més informació i criteri a l'hora d'analitzar el que t'envolta i, si ets sincerament desinteressat, et fa una mica més savi i et permet gaudir de tot allò que et vas trobant.

Aquest cap de setmana vaig estar en un casament familiar a Jaca. A part de tornar a comprovar el fred que hi fa pel Pirineu aragonès, vaig també tornar a gaudir del caràcter obert i esplèndid dels jacetanos i del regal d'una festa entranyable que fa sortir el millor de cada un de nosaltres.

Tot i que ja sabem que tothom celebra els àpats, les festes i trobades amb parents de diferents maneres, i que cada regió és un món, no deixa de sorprendre com, només a quatre-cents quilòmetres de distància, un sopar de tràmit per esperar l'esdeveniment nupcial de l'endemà es pot convertir en un espectacle inesperadament cordial i divertit amb gaites i cants incorporats de desconeguts que, amablement i apassionadament, et fan sentir partícip de la seva alegria i el seu entusiasme.

És un satisfacció viatjar a indrets que saps que et trobaràs com a casa en el mateix instant que baixis del cotxe i que la teva estada se't farà curta i et quedarà en la memòria com un plaer entranyable. És una evidència tornar a comprovar que la simpatia, la bona educació i el saber estar són qualitats que no caduquen mai i no entenen –per això mateix perduren i perduraran en el temps– de fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.