Opinió

De set en set

El nen de la maleta

¡Quanta misèria darrere de la maleta portadora d'una criatura de vuit anys que anava a reunir-se amb el seu pare! ¡Quanta desgràcia i desesperació davant la necessitat d'un progenitor que, amb escassíssims recursos econòmics, quan se li denega l'opció al reagrupament familiar, paga, sense conèixer la manera ni els riscos que pot suposar per a la integritat del seu fill ni per a ell mateix, perquè li “transportin” el seu nen. ¡Quanta inconsciència, desventura i penúria també la d'una noia marroquina de dinou anys (la mateixa edat que té la meva filla a la qual veig tan inexperta...) que està disposada a fer de missatgera de persones utilitzant un mètode barroer i temerari que posa en perill la vida del transportat i que la condemna a ella a ser considerada una delinqüent!

¡Que equivocats estem i que malament fem les coses quan la llei condemna sense entendre la desesperança de la gent! Que injust quan la burocràcia porta una persona amb permís de residència, domicili conegut, treball fix, esposa i una altra filla al nostre país, a buscar un mètode il·legal per aconseguir el que vol arriscant la vida del menor estimat i condemnant-se ell a ser acusat de tràfic de persones destruint, sense voler-ho, tot el que ha anat aixecant amb esforç i, de ben segur, múltiples sacrificis.

El tràfic de persones és il·legal. Sí. I per això mateix aquest progenitor està, ara mateix, empresonat pendent de judici, i el vailet (que només te vuit anys) està sol en un centre de menors, descol·locat, sense cap familiar (ni els d'aquí ni els d'allà) que l'acompanyi i sense entendre-hi gaire res.

¡Que trist si la societat que hem construït tots plegats només sap aplicar la llei sense ser capaç d'interpretar-la!

Quan la por, la necessitat, la pobresa,
la desgràcia i la compassió deixin de tenir valor i no serveixin per poder analitzar la realitat voldrà dir que l'estat de dret és una fal·làcia perquè la justícia, l'empatia i la pietat no existiran. Quan això passi, si volem seguir convivint, més val que ens hàgim reinventat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia