Opinió

De set en set

Doblement els millors

Ho dic d'entrada i ho dic amb la mateixa il·lusió i orgull que l'altre dia vaig percebre en tots els que érem a la plaça del Vi de Girona per celebrar que El Celler de Can Roca hagi estat reconegut, un altre any, com el millor restaurant del món: estic contenta.

Fa tres anys vaig escriure: “Què podria dir que no s'hagi dit de la manera de ser i de treballar d'aquests tres senyors que, en el segment que els toca a cada un, donen exemple? Com podria transmetre la discreció i la humilitat amb què van fent les coses i assolint les millors fites en el món de la gastronomia? Com podria explicar que, per més enfeinats i per més compromisos que tinguin, sempre estan disposats a obrir la porta a qui truca, asseure's i escoltar, amb respecte, atenció i deferència, allò que els vénen a proposar? Com podria valorar les innumerables vegades que s'han vinculat i han donat suport a projectes que no eren seus i que no els representaven cap benefici? Com podria expressar que tota aquesta generositat no és impostada i que ho fan sempre des d'una modèstia sincera? Com ho podria fer perquè no sembli una frase feta declarar que l'amabilitat, contenció i professionalitat plana per tot allò que ells inicien i que ho fan d'una manera que sembla, sense ser-ho, fàcil? Com puc explicitar, sense que quedin dubtes, que, a casa seva, el compromís de servei amb el client, en tot allò que fan, és un dogma?”

Subscric el que vaig escriure i només em cal afegir-hi que n'hi ha molts d'altres que fan les coses molt ben fetes. Sí, molts. Però a El Celler se li ha reconegut, i ja són dues vegades, que és el millor. Amb la prudència, cortesia i pudor que caracteritza els Roca, deuen pensar que tot això és molt efímer i que no s'ho han d'acabar de creure. Que no s'equivoquin, entre els tres Joan, Josep i Jordi han construït un restaurant humà i, sense ser antagònic, perfecte, on tot camina a la seva hora i on l'alegria, la senzillesa, la camaraderia, la complicitat i l'emotivitat són sempre presents. Ells i el magnífic i atent equip, que també els fa grans, han aconseguit que els comensals d'El Celler se sentin espectadors d'una magnífica representació que sempre acaba en ovació. ¡Felicitats!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia