Opinió

De set en set

Una mula

Sembla que com que les mules viuen entre trenta-cinc i quaranta anys, una bèstia d'aquestes amb l'edat límit sol estar molt i molt atrotinada. Sembla que Marieke, una mula de quaranta anys que varen traslladar des d'Extremadura fins al santuari de Gaia (Camprodon), a més a més de molt vella, està malalta i no té forces per a res. Tot i això al quadrúpede en qüestió se li va fer fer un trajecte: “una mena d'epopeia” (tal com se'ns relatava en aquest diari fa dies) de 2.000 quilòmetres molt dura “tant físicament com emocional”. Se'ns explicava a la notícia que en una de les parades del viatge, per tal que l'animal reposés i els veïns poguessin mostrar el seu suport a la iniciativa Salvem Marieke, la mula va fer figa: les cames li van fallar i es va desplomar i “cada vegada que intentava aixecar-se relliscava i tornava a caure”. Fins aquí, passi, però, en aquells moments delicats en què una “eutanàsia” ben entesa hauria estalviat a la pobre bèstia patiments innecessaris es va demanar l'auxili al 112 i després que la Guàrdia Civil desestimés l'ajut van ser els bombers de la Diputació de Saragossa els que van acudir al rescat de la mula invàlida. I, entre ells i veïns de la zona, varen aconseguir carregar l'animal al remolc. Faria riure si no fos que és ben trist que tinguem les coses tan mal enteses. A una bèstia a la qual es vol estalviar el sofriment del sacrifici al final de la seva vida, la fem patir fent-li fer una aventura de viatge ple de peripècies que acaba convertint-se en una odissea? No era més humà sacrificar-la quan tocava i posar fi al seu turment? Tot plegat deixa en evidència les incongruències i falses empaties d'un món civilitzat que perd el senderi envers els animals volent salvar-los del que els toca fer, ja vells, per deixar de sofrir: morir.

Mira que hi ha causes (ara en tenim una que demana compromís immediat) per les quals administracions, associacions i particulars hem de donar la pell i el que calgui per esmenar patiments. La de Marieke, els ho ben asseguro, no hauria estat la meva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia