Política

Campredó vota a favor de la creació de l'EMD amb un 90'8% de vots afirmatius

La participació va ser del 54% del cens electoral, és a dir, de 543 electors, dels quals 489 van votar que «sí»

Més de la meitat dels camprodonencs registrats al cens electoral, des dels més grans fins als més joves, van acudir ahir a les urnes. El 54% de participació va respondre a les expectatives de l'alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, tot i que va reconèixer que potser el mal temps va fer que no anés a votar tanta gent com es podia esperar amb motiu d'una consulta popular com aquesta. «Al migdia, teníem un 31% de participació, però potser la tarda ha estat més fluixa per les condicions meteorològiques», va comentar l'alcalde un cop realitzat l'escrutini. Tot i això, Sanahuja va fer un balanç molt positiu de la consulta, ja que el 90'8% dels vots van ser a favor de la creació de l'EMD. «Això demostra que la gent ha valorat positivament la proposta,», va explicar. També va destacar i agrair la tasca dels membres del consell assessor de Campredó, que durant la setmana van fer campanya a favor del «sí».

«Ara toca treballar»

Amb els resultats de la consulta celebrada ahir, l'Ajuntament de Tortosa disposa de l'aval dels ciutadans per tirar endavant el projecte de l'EMD. Segons Sanahuja, el 5 de desembre s'acaba el termini d'exposició pública dels acords assolits en el ple del consistori i, a partir de llavors, en un parell o tres de setmanes, els expedients seran enviats a la Generalitat. «A partir d'ara, Campredó serà el que els veïns del poble vulguem que sigui», va assegurar, i també va recordar que «ara toca treballar i treballar, ja que ara comença la feina».

Més autonomia

el punt

Si els expedients per constituir les noves EMD prosperen, Campredó i Bítem, que celebra la consulta popular diumenge vinent, disposaran de més autonomia i un millor finançament. La seua situació s'equipararà a la de Jesús, tot i que el model de finançament s'adaptarà a cada una de les EMD segons les seues necessitats. També es potenciaran els serveis d'atenció al ciutadà, per evitar els desplaçaments al nucli de Tortosa per fer tràmits administratius, i Campredó tindrà competències en urbanisme, esports i cultura, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.