Administracions

Tortosa

Campredó i Bítem ja seran EMD l'1 de març

Joan Sanahuja i Josep Cugat presidiran les juntes veïnals dels pobles

CiU i el PSC ja han designat els seus representants a les juntes veïnals de les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i Bítem, que seran presidides pels actuals alcaldes pedanis, els convergents Joan Sanahuja i Josep Cugat. Així ho va confirmar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que va comparèixer a l'ajuntament amb els futurs regidors de CiU a les EMD de Bítem i Campredó. Segons Bel, la previsió és que avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publiqui el nom dels sis representants que tindrà CiU a Campredó –el PSC en tindrà tres– i dels cinc que la federació tindrà a la junta veïnal de Bítem –els socialistes seran quatre–. Tot seguit, el pas següent serà la constitució de les noves EMD. Bel va afegir-hi que voldrien fer els dos actes el mateix dia, el 25 o el 26 de febrer, aprofitant que s'ha convidat la vicepresidenta del govern català i consellera de Governació, Joana Ortega, a la inauguració de la XVI Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que se celebra a Jesús, que justament és l'altra EMD del municipi.

Un cop constituïdes les noves EMD de Bítem i Campredó, caldrà nomenar els secretaris interventors i s'aprovarà un pressupost, tot plegat en el termini d'un mes. “Serà un pressupost per començar a funcionar, i des de l'Ajuntament prepararem el traspàs del personal i d'un conjunt de serveis”, va precisar Bel. Segons l'alcalde, un exemple d'això serà la llar d'infants municipal de Bítem, la gestió de la qual serà assumida per la futura EMD a partir del setembre. A banda, l'alcalde dissoldrà els actuals consells assessors de Bítem i Campredó, que constituiran els nous òrgans de participació ciutadana després de les municipals del 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS