Política

Bítem, a favor de la creació de l'EMD amb un 92,7% de vots afirmatius

Hi van participar 561 electors, un 55,21% del cens electoral, i 520 van votar amb la papereta del «sí»

La consulta popular es va desenvolupar amb total tranquil·litat i, al llarg de tot el dia, el 55,21% de bitemencs i bitemenques censats van passar per les escoles del municipi a exercir el seu dret a vot. Josep Cugat, alcalde pedani de Bítem, va qualificar aquesta xifra de «molt positiva», ja que, segons Cugat, «amb aquests resultats ha guanyat el poble». L'alcalde va manifestar la seua satisfacció per la participació dels ciutadans, «perquè això demostra que hi ha una molt bon acceptació de la proposta». En aquest sentit, Cugat va destacar que la proposta de constituir-se en EMD «no és cap cosa de partit, i la gent s'ho ha cregut i s'ho ha fet seu».

Amb aquests resultats en la consulta popular, doncs, només queda que l'Ajuntament de Tortosa tramiti l'expedient sobre la constitució de l'EMD, com també farà amb el de Campredó, i que la Generalitat dicti la seua resolució. «Per part nostra, ja hem fet tots els tràmits, i esperem que ara tot vagi el més ràpidament possible», va comentar Cugat.

Un nou model de poble

a. porta

Segons l'actual alcalde pedani de Bítem, Josep Cugat, la constitució de l'EMD suposarà «un nou model de poble». Aquest nou model consistirà en una major autogestió, tal com assegura Cugat, ja que moltes competències es tractaran més directament des del municipi, com també passarà a Campredó. «L'administració serà més propera al ciutadà, ja que hi haurà més descentralització», explica l'alcalde de Bítem. Cugat també destaca, d'aquest nou model, l'oportunitat que tindran els ciutadans d'escollir el seu alcalde. «No es dependrà dels resultats que s'obtinguin a Tortosa», comenta Cugat. Així doncs, si finalment Bítem es constitueix com a EMD, augmentarà la seua consideració com a poble: «Serem una entitat pròpia, i això ens permetrà poder accedir directament a altres administracions per fer qualsevol tràmit o demanar ajudes», assegura Cugat. A aquesta major autonomia cal afegir-hi un millor finançament, tant per a Campredó com per a Bítem, però adaptat a les necessitats de cada EMD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona