El PSC de l'Ebre reclama la creació de la vegueria ebrenca mentre es consensua la resta del mapa territorial

El PSC de les Terres de l'Ebre considera la creació de la vegueria de l'Ebre una prioritat i no accepta que aquest territori hagi d'esperar més temps per aconseguir una reivindicació històrica. És per això que la federació ebrenca del PSC proposa al Parlament que impulse la vegueria de les Terres de l'Ebre com un avanç del futur mapa territorial del país. «L'aposta del PSC és que es creïn set vegueries, però estem d'acord en què s'ha de cercar el consens necessari per impulsar-les; ara bé, paral·lelament es pot crear la vegueria de l'Ebre», va manifestar el president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté. El PSC insisteix en el consens que hi ha a les Terres de l'Ebre per posar en marxa la vegueria, així com en l'acceptació per part de tot el país de la realitat territorial de l'Ebre. «Tot i que la creació de la vegueria de l'Ebre implicarà la divisió de la província, ningú qüestiona el seu àmbit territorial», va dir Sabaté, que va evitar entrar en polèmica amb les manifestacions de l'alcalde de Tarragona, el també socialista Josep Fèlix Ballesteros.

Per la seua banda, el delegat del govern a l'Ebre, el republicà Lluís Salvadó, sosté que darrere el conflicte entre Reus i Tarragona s'amaga una visió centralista de la demarcació i la voluntat que no es divideixi la província. Pel que fa al manteniment de les províncies, Sabaté ho considera un «error polític», alhora que recorda que l'Estatut de Catalunya preveu l'ordenació territorial en municipis i vegueries. «L'ordenació territorial en vegueries és un mandat estatutari; per tant, és d'obligat compliment», va assenyalar el president del PSC a les Terres de l'Ebre. De fet, l'avantprojecte de llei de l'ordenació territorial en vegueries que el govern vol aprovar el mes de gener ja preveu com un primer pas la creació de quatre vegueries que correspondrien a les quatre actuals províncies. «Per crear la vegueria de l'Ebre només és necessari modificar el mapa judicial», va assenyalar Sabaté, en referència al fet que part de la Ribera d'Ebre depèn del partit judicial de Falset. Amb tot, l'Estat hauria d'aprovar aquesta modificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.