Ausàs recorda que serà el govern qui decidirà la capital de cada vegueria

Tarragona o Reus, Vic o Manresa. Serà el govern qui decidirà quines seran les capitals o cocapitals de les futures vegueries. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va adduir que es tracta de «decisions polítiques». «Evidentment, no acontentaran a uns ni altres, però ha de ser d'aquesta manera», va dir ahir en declaracions a Catalunya Ràdio. Ausàs, que està convençut que la llei s'aprovarà en aquesta legislatura, considera que, ara sí, ja hi ha prou consens perquè el tripartit doni llum verd a la nova organització territorial. Ho demostren, segons el conseller, les només onze al·legacions presentades al projecte –entre elles, la de 5.000 persones reclamant la capitalitat de Tarragona–. El conseller va lamentar les crítiques d'alguns alcaldes del PSC a la llei, com els de Lleida, Tarragona, Reus i Sabadell (alhora president de la Federació de Municipis de Catalunya). Per la seva banda, el president, José Montilla, va manifestar que els alcaldes socialistes no estan en contra de les vegueries sinó que defensen els interessos dels seus municipis. Precisament, l'alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, va replicar a Montilla que Tarragona «no estarà» en contra de la llei si aquesta ciutat és capital.

D'altra banda, Montilla va advocar perquè desapareguin les diputacions abans de la creació dels nous ens territorials. Altrament, seria un «disbarat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA