Ballesteros aposta per buscar «altres fórmules» per donar nom a la vegueria i després se'n desdiu

Per l'alcalde tarragoní, però, la capitalitat continua sent del tot «irrenunciable»

Al matí, l'alcalde tarragoní destacava la bondat de la llei de divisió territorial, i es mostrava obert al fet que el nom de la vegueria sigui negociable. «A hores d'ara no, però seria un element del qual podríem parlar. En aquest tema crec que hi ha recorregut, en podem parlar», va afirmar Ballesteros en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, en la qual, insistia que la capitalitat de Tarragona continua sent del tot irrenunciable perquè té prou elements per pensar que «cada dia que passa està més clar que la capitalitat queda absolutament consolidada» i que, en aquest sentit, s'ha fet «una molt bona feina».

Preguntat per aquesta qüestió després de l'acte públic de la constitució del comitè de candidatura de Tarragona 2017, al migdia, quan hauria pogut matisar les seves declaracions, es va manifestar en la línea del seu discurs inicial: «Seguirem dient que Camp de Tarragona no ens sembla el nom més adequat. Podem buscar altres fórmules? És possible.» Ballesteros va afegir, a més, que «per al nom es buscarà un consens territorial partint de la base que es defensarà que sigui vegueria de Tarragona». També va afirmar que la denominació Camp de Tarragona estava descartada «en un 99 per cent». En la nomenclatura de la vegueria va deixar la porta oberta a futures negociacions, però es va mostrar inflexible en relació amb la capitalitat, tant a l'ACN com a la capçalera del circ: «És del tot irrenunciable.»

Canvi de discurs

A la tarda, després de la crítica ferotge de CiU, l'Ajuntament va enviar un comunicat de l'alcalde per aclarir, segons el seu parer, les males interpretacions de les seves manifestacions. «Mantinc la defensa unitària del nom de la vegueria de Tarragona i la vigència de les al·legacions presentades en els darrers dies. Per tant, en cap cas això significa un canvi de posició respecte al nom de la vegueria de Tarragona, sinó que les meves paraules volien fer referència al fet que encara hi ha temps per parlar del contingut d'aquesta llei i, per tant, vull dir que hi ha recorregut per fer-ho. Vull deixar clar, doncs, que quan dic que estem a temps per parlar, em refereixo a parlar respecte als límits, a l'estructura administrativa, al moment en què es realitza, etc. aquesta nova llei.»

ALGUNES FRASES

JOSEP F. BALLESTEROS
ALCALDE DE TARRAGONA
«Seguirem dient que Camp de Tarragona no ens sembla el nom més adequat. Podem buscar fórmules? És possible» [al matí] «Mantinc la defensa unitària del nom de la vegueria de Tarragona» [a la tarda]
JOAN AREGIO
portaveu de ciu a tarragona
«A què treuen cap aquestes paraules després de la gran unitat política?» «No es pot parlar de guerra civil i l'endemà es perd una batalla» «No tenim una batalla amb Reus, sinó amb el tripartit»

Aregio (CiU) l'acusa de trencar la unitat del consistori

S.C

Abans que rectifiqués les seves afirmacions del matí, el líder de CiU, Joan Aregio, va acusar Ballesteros de trencar la unitat aconseguida en les darreres setmanes, escenificada en un manifest: «A què treuen cap aquestes paraules de l'alcalde després de la gran unitat aconseguida?» Pel portaveu nacionalista, «no es pot parlar de guerra civil i just l'endemà ja es perd una batalla». Pel que fa a les reivindicacions del seu mateix grup a Reus, Aregio va respondre que «en un debat territorial cadascú presenta les seves propostes i les seves necessitats».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA