CiU demana a Ballesteros que torni a passar a l'acció i el PP l'acusa de traïdor

La portaveu municipal lamenta que es trenqui el consens per la vegueria amb «acusacions infundades»

Igual que cada representant polític va fer la seva interpretació del projecte de llei de vegueries aprovat pel govern, cadascun dels portaveus dels grups del consistori tarragoní també van fer la seva lectura després d'haver recuperat la unitat en la defensa de la ciutat. Com que la idea és seguir treballant perquè les al·legacions es compleixin, el portaveu de Convergència i Unió, Joan Aregio, ha elaborat tot un llistat de propostes que ja ha enviat a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. «Per mi, seguir treballant és fer coses i com que el seu discurs és tan ambigu li he demanat que demostri els seus gestos fent coses. Vull que em digui quina és la seva alternativa», va afirmar el líder nacionalista. Per això, li ha enviat una carta en la qual fa cinc recomanacions al màxim responsable municipal.

«Mantenir-te ferm»

Abans de fer-li els suggeriments, Aregio li demana que es mantingui «ferm», que no faci «ni un pas enrere en la defensa dels tarragonins» i que «ara cal tornar a passar a l'acció i pressionar per tots els mitjans el govern de la Generalitat i el Parlament». El líder convergent demana una nova ronda amb tots els grups polítics del Parlament, però aquesta vegada acompanyats per representants de la societat civil, «on quedi palès el nostre rebuig». En segon lloc, insta Ballesteros que convoqui una nova junta de portaveus amb el delegat del govern, Xavier Sabaté, el conseller Ausàs i el mateix president Montilla. També se li proposa «un gran acte reivindicatiu» davant del Palau de la Generalitat i després al Parlament, per tal d'entregar-li les al·legacions «formalment» al president Benach. Des de CiU també es recomana que es faci signar el manifest en defensa de la capital a tots els partits polítics de Tarragona amb representació parlamentària. Per últim, se li proposa «crear un front comú amb tots els territoris i polítics que han manifestat el seu rebuig al redactat actual de l'avantprojecte de llei», en referència a l'alcalde de Lleida i també socialista, Àngel Ros, o al síndic d'Aran.

Per al PP, un traïdor

L'altre grup de l'oposició a l'Ajuntament, el PP, va acusar directament Ballesteros de «trair Tarragona per salvar Montilla». El portaveu popular, Alejandro Fernández, es va referir a la trobada entre Ballesteros, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i el president Montilla el dia abans que s'aprovés la llei, i va afirmar que la reunió «va ser un pacte secret en contra dels interessos de Tarragona». En opinió del líder del PP, «Esquerra havia amenaçat Montilla de trencar el tripartit si no s'aprovava l'avantprojecte i Montilla va cridar a l'ordre Ballesteros». També creuen que el batlle tarragoní no ha complert la seva promesa de ser «un alcalde sense partit», i li va recomanar que actuï com el seu homòleg de Lleida.

La portaveu municipal, Begoña Floría, va lamentar que el PP trenqui el consens «amb acusacions infundades»: «L'alcalde mai ha negat haver tingut converses sobre la llei amb el president de la Generalitat.» Floría va insistir que «mai hi ha hagut cap acord ocult» i va acusar Fernández d'actuar amb «deslleialtat».

Optimisme pel Penedès

a.p

L'alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez (PSC), s'ha mostrat «optimista» pel que fa a les possibilitats d'èxit de la reivindicada vegueria del Penedès, que de moment la llei no preveu malgrat les repetides peticions del territori. «Crec que la llei deixa la porta oberta», va explicar Sánchez, que recorda que el territori format per l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia té ara una oportunitat amb la creació d'un àmbit funcional propi. «Aquesta àrea funcional ens permetrà veure com van les coses, i si funciona bé, ens donarà també arguments per a la creació de la vegueria del Penedès en un futur», va destacar Sánchez. En aquest sentit, el president del consell del Baix Penedès va assegurar que la reivindicació encara «pot prosperar».

Reus insisteix que no es defineix una única capital

n.r

El govern local no ha pogut mantenir la unitat que fins ara havien escenificat tots els grups amb representació municipal pel que fa la llei de vegueries. Si bé l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, havia anunciat una aparició conjunta de tots els portaveus per ahir al matí, les declaracions dels que formen part de l'oposició han esquerdat qualsevol possibilitat de fer front comú. Mentre que des de CiU que la seu institucional de la vegueria del Camp de Tarragona estigui a Tarragona es considera un «fracàs polític», que el PP se situï en una posició neutral i la CORI es desmarqui insistint a crear una vegueria independent, el primer tinent d'alcalde, Eduard Ortiz, va persisteix que al document no es declara una capital única, sinó que els serveis de la Generalitat es repartiran en funció de les necessitats. I això satisfà el govern municipal, almenys així hi va insistir Ortiz perquè: «Abandonem la vella divisió anacrònica de província.» I va acusar els grups de l'oposició de voler «desgastar» l'equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.