El PP insta Ballesteros a trencar relacions amb Montilla si no retira la llei de vegueries

El portaveu del Partit Popular a Tarragona, Alejandro Fernández, va demanar ahir a l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que trenqui «relacions protocol·làries amb el govern tripartit» si no es retira la llei de vegueries. També va suggerir al batlle, que no va assistir a l'acte, que emprengui «mesures de pressió polítiques adreçades a la retirada de la llei i actuacions més rotundes». El líder del PP al consistori va fer aquestes propostes durant una conferència a la Cambra de Comerç, on va reiterar el seu convenciment que si el govern «continua ignorant» les demandes de Tarragona, l'Ajuntament hauria de tornar a alertar la societat civil per demanar, plegats, «la dimissió de Montilla». Pel portaveu popular, Tarragona corre un perill, perquè, segons el seu parer, és a punt de perdre la capitalitat. Va tornar a recordar que «malgrat que Ballesteros demani comparèixer al Parlament, ja està tot decidit», i va tornar a emprar com a fil argumental la trobada que va mantenir l'alcalde tarragoní amb el president Montilla i l'alcalde de Reus el passat 1 de febrer, i que per al dirigent popular va ser una «venda de Tarragona al govern tripartit». Amb un to distès, sovint irònic i davant d'un públic còmplice, Fernández es va tornar a preguntar les raons per les quals Ballesteros es va mostrar satisfet després que la paraula capital va desaparèixer del document de la llei de vegueries. «No oblidem que l'agressió ja està consumada perquè han aprovat un document que diu que Tarragona no és capital i hem de dir no a ser seu institucional». De totes maneres, Fernández va tornar a oferir el seu suport: «Només cal que torni a posar Tarragona per davant del govern Montilla. Si ho fa, es recuperarà l'esperit de no voler negociar la capitalitat, i ens trobarà.»

«La batalla entre Reus i Tarragona és estúpida»

El president del Parlament, el reusenc Ernest Benach, va qualificar la batalla entre Reus i Tarragona d'«estúpida, absurda, pròpia d'altres cultures polítiques». En una entrevista a Catalunya Informació, Benach va tornar a insistir que les dues ciutats tenen un potencial «enorme» i que «el Camp de Tarragona és una realitat que només es pot entendre si Reus i Tarragona s'entenen».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions Europees

El partit d’Orbán guanya la votació amb el 43% però perd suport

Barcelona
Eleccions europees

ERC celebra haver “revalidat” la confiança dels ciutadans

barcelona
Eleccions Europees

El proeuropeu PS guanya els comicis a Eslovàquia amb el 27,81% dels vots

Barcelona
Eleccions europees

Comín creu que la baixa participació els ha impedit obtenir un segon escó

barcelona
bèlgica

El primer ministre belga dimiteix després de la patacada a les federals

barcelona
Eleccions Europees

Els sondejos donen un clara victòria a la ultradreta italiana

Barcelona
Eleccions europees

El PSOE manté el pols al PP, que guanya les eleccions europees a l’Estat

barcelona
Eleccions europees

El PSC guanya a Catalunya, mentre Junts passa de 3 a 1 eurodiputats i ERC manté l’escó

barcelona
eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

Barcelona