Política

Faura abandona el PP però es queda a l'Ajuntament de Tortosa

La direcció provincial li reclama les actes de regidor i de conseller comarcal

Faura va ser molt contundent a l'hora d'anunciar la seua baixa del PP, tot i que no va voler posar noms i cognoms als responsables de la situació que l'ha portat a prendre la decisió d'estripar el carnet. «L'estructura territorial, se la poden confitar i berenar», va sentenciar poc després de matisar que, tot i tenir discrepàncies per l'estratègia del partit a Catalunya, creu en el projecte polític del PP. Així, per exercir el seu càrrec de regidor en representació del PP, Faura es va comprometre a seguir les directrius polítiques que li arriben des de Madrid, ja que va assenyalar que fa «sis o set mesos» que el partit no l'ha convocat a cap reunió. De fet, el portaveu del PP va revelar que ha hagut de suportar tot tipus de situacions desagradables, com que no el convidessen a l'obertura del nou local del partit a Tortosa, ni tampoc a la trobada amb representants socioeconòmics que l'oficina parlamentària del PP va organitzar fa un mes en un hotel de la ciutat.

A més, Faura va confirmar allò que el PSC ha denunciat reiteradament des de les últimes eleccions municipals. Segons el regidor, hi va haver gent molt important del PP que va fer campanya a favor del candidat de CiU, Ferran Bel, que finalment va accedir a l'alcaldia de Tortosa. A més, Faura també va denunciar la filtració interessada de «notícies insidioses» sobre el final de la seua etapa a l'Ajuntament. Però el regidor va remarcar que es reserva el dret d'escollir quan pren la decisió d'abandonar també el grup municipal. «No m'hi quedaré tot el mandat, però per estratègia personal decidiré en quin moment ho faig», va dir Faura, que va precisar que s'esperarà a veure si el PP és capaç de trobar un cap de llista per les pròximes eleccions. De fet, el regidor va assenyalar que no té cap problema amb el comitè local, i que les discrepàncies són amb la gent de fora del PP de Tortosa. Faura també va dir que el PP no li demanarà que torne l'acta de regidor, però a la tarda la direcció provincial va emetre un breu comunicat en què li reclamava que tornés «de forma immediata» les actes de regidor i de conseller comarcal.

LA FRASE

ANTONIO FAURA

PORTAVEU GRUP DEL PP

«No acabaré el mandat com a regidor a l'Ajuntament. Però per estratègia personal només ho decidiré jo. Estic esperant si en el proper any el PP és capaç de trobar un cap de llista»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.