Urbanisme

Urbanisme

Tortosa amplia la zona blava i vincula el servei al nou pàrquing del Rastre

Els nous estacionaments de pagament es concentren al voltant del parc i davant de l'estació

L'adjudicatària haurà de fer l'aparcament del nucli antic

Tortosa tindrà 169 places més de zona blava. A més, aprofitarà l'ampliació per fer més atractiva la construcció i l'explotació del pàrquing de la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. El ple va aprovar ahir a la nit l'ampliació i el nou concurs públic per gestionar els estacionaments en superfície sota temps limitat, amb la condició que la nova empresa adjudicatària assumeixi també les obres i l'explotació del nou pàrquing. L'ampliació de la zona blava afecta l'avinguda de la Generalitat entre el pont del tren i el carrer Rosselló; tot el carrer Rosselló; un tram del carrer ronda Docs; un tram de l'avinguda de Lleida i la zona d'aparcament de davant de l'estació de Renfe.

Tant l'alcalde, Ferran Bel, com el regidor de Mobilitat, Valentí Marín, van defensar l'ampliació de la zona blava, molt més tímida que la que recomana el pla de mobilitat sostenible de Tortosa. De fet, el pla proposa la transformació en zona blava de tota l'avinguda de la Generalitat al barri del Temple, a més de molts dels carrers adjacents. Segons el govern de CiU i ERC, la nova zona blava afavorirà la rotació de vehicles i servirà per dinamitzar el comerç del barri del Temple i del mercat municipal.

D'altra banda, el pàrquing del Rastre serà el segon aparcament subterrani que es farà al nucli antic, després que ja hagin començat les obres del pàrquing del carrer Montcada, a l'edifici de les Delegacions. El nou pàrquing tindrà tres plantes amb 216 places, el 70% de les quals seran de rotació. La resta es podran llogar o vendre durant un període màxim de 25 anys, que és el que durarà la concessió administrativa. El pressupost inicial del projecte és de 4,4 milions d'euros, i el termini d'execució de les obres, de 13 mesos.

LA XIFRA

746
places de zona blava
passarà a tenir Tortosa després de l'ampliació. Fins ara, la ciutat tenia 577 places de rotació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.