Societat

La majoria de les multes a Tortosa són per haver estacionat sense tiquet o fora de temps a la zona blava

Deixar el cotxe en un gual o en una parada de bus passarà a costar 200 euros

Les 8.500 sancions per haver estacionat sense el tiquet obligatori a la zona blava van liderar el rànquing de motius de les multes a Tortosa durant el 2009. Una xifra a la qual cal afegir les 3.600 multes més per haver estacionat fora de temps a la mateixa zona de pagament. Però segons el balanç de l'acció de la policia local de Tortosa durant l'any passat, el nombre de denúncies en zona blava va minvar un 7,6%, fruit del traspàs de la seua gestió a Base Gestió d'Ingressos, ara farà tres anys. Així, si abans la majoria de multes no arribaven als infractors, ara es tramiten totes, i els ciutadans són més conscients que les multes de zona blava «també s'han de pagar». «En realitat, hem recaptat més per les sancions de la zona blava, tot i que hem registrat menys infraccions», va assenyalar Ferran Bel.

Tot seguit, el rànquing de les multes de trànsit a Tortosa continua amb les 2.000 sancions imposades per no haver obeït el senyal de prohibit estacionar. En la mateixa línia, la policia local va tramitar un total de 1.631 multes per haver estacionat els vehicles al damunt de la vorera. Durant l'any 2009, el total de denúncies per haver infringit la normativa municipal de trànsit va situar-se en 9.274 multes, un 42% més que l'any anterior. Així, en aquest apartat es van incloure les infraccions per haver estacionat incorrectament, per excés de velocitat i les d'alcoholèmia, però no les de zona blava. L'adaptació de la nova normativa estatal sanciona amb multes de fins a 500 euros les infraccions molt greus, relacionades amb l'excés de velocitat i la conducció sota els efectes de l'alcohol.

Noves sancions, amb descomptes

g.m.

El ple de Tortosa va aprovar ahir al vespre l'adaptació de l'ordenança municipal de trànsit a la nova legislació estatal, que endureix les sancions per infraccions arreu de l'Estat espanyol. L'alcalde va advertir que els ciutadans han de ser conscients que algunes infraccions que fins ara eren considerades lleus passen a ser greus, com el fet d'estacionar en un gual, en doble filera, en places per a discapacitats, en parades de bus o si suposa un risc per a la circulació. A més, també passen a ser infraccions greus el fet de conduir parlant pel mòbil o de saltar un semàfor en roig. En tots aquests casos, la sanció mínima serà de 200 euros, mentre que, fins ara, estacionar en un gual o en una plaça per a discapacitats representava una multa de 36 euros. D'altra banda, si abans estacionar al damunt de la vorera costava també 36 euros, ara passarà a costar-ne 50. «Sabem que la situació és complicada, i volem defugir qualsevol afany recaptatori», va dir Ferran Bel. L'alcalde va afegir-hi que han establert descomptes del 50% per als que paguin la multa abans de 15 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot