Lleida és avui la ciutat més gran que es pronuncia sobre la independència

A les Terres de Ponent, hi ha dues ciutats que seran mirades amb lupa per la seva complexitat i com a exemple del que pot passar en altres ciutats: Lleida, amb un cens de 114.100 de ciutadans empadronats majors de 16 anys es convertirà avui en la ciutat més gran que s'ha pronunciat sobre la independència de Catalunya; i Guissona, a la Segarra, el municipi amb el nombre més alt d'estrangers empadronats a Catalunya: un 47% del cens municipal.

Per fer front a la complexitat de la votació en una ciutat de tanta població com Lleida, els organitzadors han muntat un dispositiu de 23 col·legis electorals repartits per la ciutat. A més d'entitats veïnals i culturals, la Diputació i la Universitat de Lleida han cedit espais per a la consulta com ara el palauet medieval de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que serà el centre neuràlgic de les votacions. Més de 200 voluntaris treballaran durant la jornada perquè els lleidatans que vulguin opinin amb el seu vot sobre el futur de Catalunya.

També se celebren les votacions en les capitals de comarca que fins ara no ho havien fet: Cervera, Mollerussa, Balaguer, Sort, Tremp i la Seu d'Urgell. En total, es votarà a Ponent en 43 municipis de 10 comarques, amb un total de 206.430 ciutadans amb dret a vot. Les consultes, que fins ara no s'havien prodigat gaire al Pirineu lleidatà, hi entren de ple amb 15 municipis dels dos Pallars i l'Alt Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.