Política

Tortosa aprova la retallada salarial amb un consens fictici entre CiU i el PSC

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre, amb una unanimitat forçada per l'estratègia dels partits, les mesures d'estalvi que Ferran Bel (CiU) va anunciar la setmana passada. Finalment, el PSC va donar suport a la proposta del govern municipal (CiU i ERC) per estalviar al voltant de mig milió d'euros amb diverses retallades als càrrecs polítics, als grups municipals i als treballadors de l'Ajuntament. En concret, el ple de Tortosa va abaixar un 10% el salari de l'alcalde i de tots els regidors, i un 25%, l'aportació que reben els grups polítics. Per la seua banda, el PSC havia presentat una moció perquè els sous es retallessin un 15%. Però, finalment, els socialistes van retirar la seua moció i van donar suport, com ICV i el grup del PP, a la proposta de Bel. «No és edificant una polèmica sobre les retribucions i per això hem aprovat la que ens proposaven, tot i que no ens agradava», va afirmar el portaveu del PSC, Joan Sabaté, en acabar el ple. Tot seguit, Sabaté va precisar que les entitats municipalistes proposaven una retallada superior al 10% per als alcaldes.

En conèixer aquestes declaracions, Bel no va tenir cap dubte a traure els apunts que havia preparat per al ple, i que no havia pogut aprofitar per la retirada de la moció del PSC. «Sabaté és senador i ell només se l'ha rebaixat un 10%, al Senat», va recriminar l'alcalde. «I si l'alcalde cobra 59.000 euros, Sabaté hauria de dir que cobra 81.896 euros, que té el transport pagat i que rep 21.000 euros que són lliures, exempts d'impostos». «Sabaté pot fer tota la demagògia que vulgui, però és que, a més a més, cobra 13.000 euros de l'Ajuntament. Això són prop de 95.000 euros i al Senat es rebaixa el 10%, però ve aquí a donar-nos lliçons d'austeritat», va lamentar Bel. En la mateixa línia, l'alcalde va recordar que els càrrecs eventuals i els directius de les empreses públiques del govern de l'Estat i de la Generalitat no s'han rebaixat el 15% del sou com demanava la moció del PSC. Segons Bel, «Sabaté no està legitimitat» per parlar de sous ni de retribucions, ja que tenia un cap de gabinet i diversos assessors, però sobretot tres regidors amb dedicació exclusiva que cobraven 57.441 euros, més del que tres anys després cobren la convergent Meritxell Roigé i el republicà Ricard Forés (57.000 euros, ara es quedaran 53.000 euros). «Jo mateix em quedo amb 59.784 euros», va concloure Bel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona