Política

Roses regularà com s'ha d'anar vestit als espais municipals i deixa la porta oberta a prohibir el burca

El PP aconsegueix el suport de CiU, PSC i GIR per reclamar al govern que ho legisli

La moció, que finalment van consensuar el PP, CiU, el PSC i el Grup Independent per Roses, es va aprovar al ple per catorze vots favorables i un en contra, el d'ICV. El text, d'una banda, dóna suport a la moció aprovada pel Senat i, per tant, insta el govern perquè faci les reformes legals necessàries «per prohibir l'ús en espais o esdeveniments públics que no tinguin una finalitat estrictament religiosa, de vestimentes o accessoris en el vestuari que provoquin que el rostre quedi completament cobert i que dificultin la identificació i la comunicació visual».

A última hora, a més, s'hi va afegir un altre punt en què l'Ajuntament es compromet a modificar el reglament d'usos dels edificis municipals en què es regularà «la vestimenta mínima», diu el text. Aquesta part, obre la porta a la prohibició del burca i el vel integral, tot i que també regularà, per exemple, que no es pugui entrar en un edifici municipal amb un casc de moto o sense samarreta.

A part, el grup de CiU va demanar ahir, tot i que no va prosperar, que s'anul·lés el ple com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.

Mocions a Cunit i Balaguer

El PUNT

En la sessió plenària que es va celebrar ahir al matí a l'Ajuntament de Cunit es va aprovar la prohibició de l'ús del burca i del nicab als edificis municipals amb la finalitat d'«exigir la identificació total de les persones que accedeixen als equipaments públics». Aquesta limitació va tenir els vots favorables del PSC i del PP, que a darrera hora van decidir fusionar en una única proposta les dues mocions que havien presentat. L'altra sorpresa va ser la presa de posició de la regidora per a la Igualtat, Sílvia Martínez (PSC), que havia anunciat que s'abstindria, i al final va donar suport al text. En canvi, van optar per abstenir-se ICV, ERC i CiU. Per la seva banda, el ple de l'Ajuntament de Balaguer va rebutjar ahir per cinc vots a favor, sis en contra i sis abstencions prohibir els vels islàmics radicals als equipaments públics. La moció havia estat presentada per l'únic regidor del PP, Joan Maria Molins, i hi van donar suport, a més de Molins, els quatre regidors de CiU. Per contra, la van rebutjar els quatre regidors del PSC i els dos d'ICV. Els dos regidors no adscrits i els quatre regidors socialistes restants es van abstenir atès que tenien llibertat de vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]