Política

La tramitació de la llei no s'aturarà per ara

El secretari general adjunt de Presidència, Jordi Menéndez, va refermar ahir a Tarragona que, en espera de llegir la sentència definitiva sobre els articles que el TC ha interpretat, el govern «no renuncia a cap dels objectius de l'Estatut» i que, per tant, «seguirà amb la tramitació de la llei de vegueries». «No preveiem problemes en aquest sentit, perquè és absolutament respectuosa amb el marc constitucional», va assegurar. Pel que fa a la vegueria de les Terres de l'Ebre, fins i tot, Menéndez recordava: «La província de Tarragona roman inalterable, l'única novetat és que ara hi hauria dos òrgans i no veig amb què col·lideix amb la Constitució.» Al contrari que la vegueria de l'Alt Pirineu, on admetia que «sí que hi ha una alteració de límits provincials que s'hauria de tramitar a les Corts Generals». El delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, també apuntava: «Totes les condicions s'acompliran, per la via que sigui.» «No tenim cap interès a tocar les províncies», recordava.

El director dels serveis territorials de Governació a les Terres de l'Ebre, Carles Pasqual, va explicar que el departament ha encarregat un informe jurídic per determinar com afectarà la sentència a les dues lleis que ha impulsat Governació i que es troben en tràmit, la llei de vegueries i la de consultes populars. «El que ja ens han dit els nostres advocats és que, en el tema de les vegueries, passarem a dependre de la bona voluntat de l'Estat. Abans, la creació de les vegueries es deixava en mans de la Generalitat, però ara serà l'Estat qui decidirà. La diferència és substancial», cloïa. Segons ell, així, «abans de les eleccions municipals serà realment molt complicat tenir les vegueries en marxa».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia