Política

Òmnium Cultural demana que es decreti "immediatament" la llibertat provisional de Franki

Òmnium Cultural ha exigit aquest dimarts que es decreti de seguida la llibertat provisional de Francesc Argemí Anglada, conegut com a Franki, que actualment està condemnat a dos anys, set mesos i 15 dies de presó per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola, desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat.

Aquesta declaració prové de la directiva d'Òmnium Cultural del Bages. Segons l'organització, s'ha vulnerat el dret a la presumpció d'innocència de Francesc Argemí, ja que "se l'ha jutjat i condemnat sense haver provat la seva participació directa en els fets que se li imputen". Per aquesta raó, Òmnium Bages ha sol·licitat la revisió del cas Franki.

La institució ja va rebutjar els fets esdevinguts durant la festa major de Terrassa del 2002, quan un grup de joves va intentar retirar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament. Tot i això, Òmnium exigeix que la justícia apliqui el mateix "rigor i disposició" per perseguir la discriminació i els atacs que, segons l'entitat, pateix la senyera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.