Política

Justícia expedienta Franki per un escrit de suport al pres anarquista Amadeu Casellas

"El temps que vaig estar empresonat em va servir per poder veure des de dintre quina és la manera de funcionar dels carcellers i els equips de tractament: repressió, aïllament, sancions, xantatge, mentides, agressions físiques i psicològiques. Com molts presos polítics, aquesta és la situació que porta resistint l'Amadeu." Aquesta és la frase que li podria costar a Francesc Argemí, Franki, un càstig de tres setmanes que li podria aplicar el departament de Justícia i que significaria la restricció màxima del tercer grau concedit fa tres mesos.

Fins la setmana passada, el jove de Terrassa –condemnat a dos anys i vuit mesos de presó pels aldarulls que es van produir a Terrassa quan un grup de joves va voler despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament– podia sortir de la presó cada dia i només hi havia d'anar a dormir, 8 hores diàries. A més, tenia un horari flexible per decidir a quina hora entrava al centre penitenciari a la nit, entre les deu i les dotze, i disposava d'un permís de tres nits els caps de setmana, de manera que només dormia a la Model de dilluns a dijous.

L'expedient, obert pel subdirector de tractament de la Model, li pot costar perdre tots aquests beneficis durant tres setmanes: només podria sortir les hores justes per anar a treballar durant el dia, i els caps de setmana els hauria de passar íntegrament al centre penitenciari.

A més, mentre s'instrueix l'expedient l'equip de tractament que té assignat a la Model li ha aplicat una restricció cautelar dels seus beneficis: els caps de setmana s'acaben el diumenge a la nit, de manera que ha de dormir un dia més entre reixes. També li han fixat les deu de la nit com a hora màxima per tornar cada dia. Si no compleix l'horari, seria motiu d'una altra sanció.

Argemí i la seva advocada, Montserrat Salvador, han presentat al·legacions a l'expedient, argumentant que l'escrit que va signar a favor de Casellas, el pres anarquista que estava en vaga de fam, s'empara en el dret a la llibertat d'expressió. Recorden que no conté cap acusació concreta contra ningú. "Va ser un acte de solidaritat amb l'Amadeu, res més", es defensa Argemí. Per les autoritats penitenciàries, en canvi, el text és una falta greu per manca de respecte a "persones, funcionaris o autoritats".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.