Política

Unes 2.000 persones desafien la intensa pluja a Barcelona per reclamar la llibertat de Franki

Unes 3.000 persones, segons l'organització, i 1.200, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte al vespre pels carrers de Barcelona per reclamar la llibertat de Francesc Argemí, Franki, condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per despenjar una bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa i agredir un agent policial.

La mobilització ha transcorregut sense incidents des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume, passant per la Via Laietana.

La marxa ha acabat amb un cop d'efecte dels manifestants, que han ajuntat tres teles amb els colors de la bandera espanyola i hi ha abocat quilos de fems.
Franki va ingressar a la presó a finals del mes passat per complir una condemna de dos anys i set mesos pels delictes d'ultratge a la bandera, atemptat a l'autoritat i desordres.

El portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), Armengol Gassiot, ha assegurat que l'èxit participació ''ha desbordat les expectatives'' dels convocants de l'acció reivindicativa i que això reflecteix que opinió pública, considera ''una injustícia'' el que li passa a Franki, i que és ''producte d'una repressió sistemàtica'' als moviments socials. Franki va ingressar a la presó a finals del mes passat per complir una condemna de dos anys i set mesos pels delictes d'ultratge a la bandera, atemptat a l'autoritat i desordres. Va ingressar primer a la presó Model de Barcelona i posteriorment va ser traslladat al centre penitenciari Can Brians 2. Els participants a la marxa han denunciat les ''irregularitats judicials'' que hi hagut en el procés i reclamen la immediata posada en llibertat de Franki.

Gran desplegament policial
Seguits d'un espectacular desplegament policial i custodiats per desenes de furgons antiavalots dels Mossos d'Esquadra, els manifestants han cridat consignes com ''llibertat, Franki de Terrassa'', ''llibertat d'expressió, policia no'' o ''Franki de Terrassa, el volem a casa''. Arribat a la plaça de Sant Jaume, s'han llegit diversos manifestos i una carta escrita per 'Franki' des de la presó en senyal d'agraïment per les mostres de suport que està rebent.

La protesta ha comptat amb la participació de membres i representants de diverses seccions locals col·lectius alternatius, Alerta Solidària, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) i de l'Esquerra Independentista; de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), les Candidatures d'Unitat dels Països Catalans (CUP), del sindicat CGT, i de la CNT-AIT, entres d'altres.

La convocatòria ha anat precedida aquesta setmana d'altres accions per esperonar l'opinió pública sobre el cas. Entre els més destacats, dimarts, dues persones es van penjar de la Sagrada Família per reclamar la llibertat del jove. D'altra banda, tres joves es van penjar amb arnesos del pont sobre l'autopista B-23, a tocar dels estudis que Televisió de Catalunya (TVC) a Sant Joan Despí. Van desplegar una pancarta de 15 metres de llargada en què es podia llegir 'Franki llibertat!', i el recordatori de la manifestació d'aquest dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.