Política

Tres joves més es pengen d'un pont de la B-23 per demanar la llibertat de Franki

Reivindicació

Tres joves del col·lectiu que reclama la llibertat per un jove terrassenc empresonat per ultratge a la bandera s'han penjat a primera hora del matí d'un pont sobre la carretera B-23, a Sant Joan Despí (Baix Llobregat).

Un portaveu dels Mossos d'Esquadra ha confirmat que els joves es trobaven ja penjats del pont poc després de les 7.00 hores, al costat d'una pancarta de grans dimensions en la qual es pot llegir Llibertat Franki.

Els joves pertanyen al mateix col·lectiu dels dos activistes que dimarts van pujar a la cabina d'una grua de la Sagrada Família en solidaritat amb l'independentista Francesc Argemí, Franki, empresonat per ultratge a la bandera. Els dos activistes van decidir baixar ahir al vespre voluntàriament.

Els membres del col·lectiu Assemblea de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) comptaven amb aliments i beguda per continuar dins de la grua fins dissabte, dia en què han convocat una manifestació.

Precisament, els tres joves penjats ara del pont de la B-23 han assegurat que mantindran aquesta protesta fins dissabte.

Les mateixes fonts dels Mossos han apuntat que la circulació per la B-23 es manté amb normalitat, ja que aquesta acció reivindicativa no afecta al trànsit.

Els fets pels quals Franki va ser condemnat van ocórrer durant la festa major de Terrassa de l'any 2002, quan un grup de joves va intentar despenjar la bandera espanyola que onejava al balcó del consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.