Política

Justícia estudia el tercer grau per a Franki

judicial

El departament de Justícia estudia concedir el tercer grau a Francesc Argemí Franki, el jove de Terrassa empresonat sota l'acusació d'ultratge a la bandera espanyola.

Els pares del jove es van reunir dilluns al vespre amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, per expressar la seva preocupació per l'empresonament del seu fill. La consellera es va limitar a explicar-los que estan estudiant el règim penitenciari de l'intern, que encara està per definir.

Fonts del departament apunten que Franki podria acollir-se al tercer grau en tractar-se d'un "intern que reuneix unes característiques especials". Aquest règim permetria a l'acusat gaudir de llibertat condicional o anar a la presó només a dormir, una possibilitat que no satisfà els col·lectius de suport a Franki, que n'exigeixen la llibertat.

Sigui com sigui, les accions de solidaritat amb el militant independentista no s'aturen. Ahir tres joves es van penjar d'un pont de l'autopista B-23 a l'altura dels estudis de TV3 i van desplegar una pancarta per reclamar l'absolució de Franki i fer una crida a assistir a la manifestació d'aquest dissabte.

D'altra banda, el vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, van reclamar conjuntament la llibertat del jove terrassenc. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va qualificar la condemna d'"exagerada" i CiU va instar el govern a fer totes les gestions possibles per a l'excarceració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.